Oj, mina vänner. Jag har bakat den godaste Pavlovan någonsin. Ni kan inte förstå. Det var så gott. Så enkelt men så så så gott. Maräng, grädde och jordgubbar, det är allt som krävs. Dock ska en del av jordgubbarna mixas. Kan ni tänka er något mer somrigt? Denna blir det hemma hos oss på midsommarafton, det är en sak som är säker.
Min Himmelska Jordgubbstårta har fått konkurrens, så mycket kan jag säga. Och ni vet ju hur mycket jag älskar den tårtan.. 🙂
Pavlova, 10 bitar:
Maräng:
5 äggvitor
2.5 dl strösocker
Fyllning:
500 g jordgubbar
3 dl vispgrädde
Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 150°c och klä en plåt med bakplåtspapper, ställ åt sidan.
Vispa upp äggvitan i en assistent eller med elvisp. Vispa till ett fast fluff, tillsätt sedan strösockret lite i taget under konstant vispning. Vispa på hög hastighet tills marängen blivit blank och fast. Klicka ut marängen i en cirkel på balplåtspapper och forma så att den blir “skål-liknande”. Grädda mitt i ugnen i 1.5h. Låt sedan stå kvar i ugnen på eftervärme. Låt svalna helt.
Vispa upp grädden lagom hård. Skölj och rensa jordgubbarna.
Mixa 200 g av jordgubbarna i en mixer (går även att mosa med gaffel).
Dela resterande jordgubbar i 4 delar.
Lägg marängen på ett tårtfat och bred över grädden. Bred sedan försiktigt över jordgubbsmixet på grädden och toppa slutligen med jordgubbarna.
Dekorera eventuellt med ätbara blommor.
Hoppas att ni ska gilla den. Kram! ♥
Hej, kan man göra den kvällen innan? Eller åtminstone på morgonen och äta den på eftermiddagen?
Ja, det kan du göra. Förvara den torrt, antingen i en plastpåse eller så låter du den bara stå på plåten i avstängd ugn över natten. 🙂 Kram!
Åh! Ska det vara varmluftsugn? Och kan man göra marängen dagen innan?
Jag kör vanlig över/undervärme! Ja, det kan du göra. Förvara den torrt, antingen i en plastpåse eller så låter du den bara stå på plåten i avstängd ugn över natten. 🙂 Kram!
Hej!
När Du skriver att man ska lämna den på eftervärme och låta den svalna helt, menar du att den ska stå kvar då i ugnen hela tiden eller hur lång tid ska den stå på eftervärme?
Ja, precis! Låt gärna stå kvar på eftervärme och sedan tills den svalnat. Men det funkar också att ta ut den och låta den svalna på köksbänken om man har mer bråttom. Kram! <3
Ser så gott och fint ut! När vi gör pavlova hemma hos mig brukar vi alltid blanda grädden med limecurd efter smak och sedan som du ösa på med jordgubbar, det blir helt fantastiskt gott!!
Mums! Älskar limecurd. Måste prova det nästa gång! Tack för tips. Kram <3
Åh! Vad passande! Jag tänkte baka en sån kombo i år också och så gjorde du en Midsommar Pavlova! Det bli jättegott