Gotland

Ett hav av Ramslök

RamslökJag har aldrig någonsin sett så mycket Ramslök som jag sett på det stället vi var idag. Det var GALET! Det tog liksom aldrig slut. Vi gick och gick och gick, och vi såg bara mer och mer Ramslök. Magiskt, tycker jag! Jag älskar Ramslök. Och jag älskar att ta tillvara sådant som naturen har att erbjuda. Det är ju liksom helt gratis?

RamslökJust Ramslök är ju en dyr delikatess om man ska köpa det. Men här på Gotland växer det vilt både här och där, så då är det bar att frossa i dessa ljuva blad. Och det har vi gjort idag – frossat. Dock hade vi kunnat plocka mer. Flera svarta sopsäckar om vi så önskat. Men vi plockade en korg proppfull och sedan nöjde vi oss för denna gång. 

RamslökVi kände att om vi skulle plocka mer så skulle vi säkert bli nonchalanta. Att vi inte skulle ta tillvara alla blad eftersom att vi då hade haft överdrivet mycket. Så nu har vi plockat så att det räcker till ett par liter olja, ett kilo smör, några hekto salt samt ett gäng pestoburkar. Vi ska precis gå ut i köket och sätta igång med allt detta. En helkväll i köket tillsammans med min man (som älskar ramslök), det kan inte bli bättre såhär en fredagskväll. Och recepten på allt vi ska göra kommer givetvis att dyka upp här på bloggen framöver. Så håll utkik. 🙂

Ha en strålande fredagskväll! Stor kram på er. ♥

 

 

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Ida+Hegg
Ida+Hegg
6 years ago

Hej Frida varifrån kommer din fina grå kappa

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Ida+Hegg
6 years ago

Lager 157 🙂

Nästa inlägg

Nyttig Glass - Snabbt och enkelt

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x