Långpannerecept, Mjuka kakor

Silviakaka i långpanna

Silviakaka i långpannaSilviakaka, är inte det en himla god kaka? Vaniljdoftande långpannekaka som är enkel att baka och räcker till många. Jag gillar verkligen denna kaka! Mycket vanilj vill jag att den ska smaka, och ibland kan jag även riva ner lite citronskal för att få in lite syra i kakan. Även det blir supergott!

Silviakaka i långpanna, ca. 30 bitar:

Ingredienser:
5 ägg
4.5 dl strösocker
3 dl kallt vatten
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver

Glasyr:
200 g smör
2 dl strösocker
2 äggulor
1 msk vaniljsocker

Garnering:
Kokos eller strössel – eller en blandning av båda

Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 175°c och klä en plåt med bakplåtspapper,
Vispa ägg och strösocker ljust och fluffigt med elvisp, i ca. 5 minuter.
Tillsätt sedan vattnet och rör ihop. Vänd ner vetemjöl, bakpulver och salt och rör ihop en klumpfri smet.
Häll smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i ca. 20-25 minuter.
Testa med en sticka – den ska vara helt torr när kakan är klar.
Tag ut och låt svalna.
Glasyr: Smält smöret och blanda i övriga ingredienser. Låt koka i några minuter under ständig omrörning. Bred ut på kakan och strö på kokos/strössel. Låt svalna och skär sedan i rutor.

Silviakaka i långpannaSe så saftig och god kakan ser ut! Visst? Den blev himla god! Och lite härligt gul, vilket jag tycker är perfekt nu inför påsk. 🙂

 

Subscribe
Notify of
guest
19 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Ingela+Eriksson
Ingela+Eriksson
3 years ago

Hej !
Jag skickade just in Silviakakan i ugnen och såg att det står i beskrivningen att man ska blanda ner salt men det står inget salt vid ingredienserna ?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Ingela+Eriksson
3 years ago

Det är jag som är snurrig! En nypa salt ska det vara. Kram <3

ingelame@gmail.com
Reply to  Frida Skattberg
3 years ago

Lätt att bli snurrig 🙂 Inget svårt alls…. kram

Josefin
Josefin
3 years ago

Hej! Hur stor form har du använt?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Josefin
3 years ago

Jag tror att min form är 25×35. 🙂 Kram!

Barbro
Barbro
2 years ago

Jaha salt ..inget salt vad händer då ?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Barbro
2 years ago

Ingenting händer! Saltet balanserar och förhöjer smaker i bakverk. Men det är inte hela världen utan! Kram <3

Kajsa
Kajsa
2 years ago

Har du något tips på hur man får sockret i glasyren att smälta? Jag har testat att göra den på massor av olika sätt, men glasyren fortsätter att knastra..

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Kajsa
2 years ago

Låt det värmas tills sockret smält! 🙂 Kram

Sara
Sara
2 years ago

Hej! Har du något tips för hur man bakar den här kakan fast glutenfri? Kram!

Ellinor
Ellinor
2 years ago

Hej,
Går den att frysa in? Kommer strösselt fortfarande behålla sin färg då?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Ellinor
2 years ago

Det funkar bra! 🙂

J
J
2 years ago

Min kaka blev helt vattning 🙁 fick slänga allt.

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  J
2 years ago

Fy vad tråkigt! Kram

Ejdelidskan
Ejdelidskan
2 years ago

Blev SÅ bra! Nu är vi snart redo för barnkalas…

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Ejdelidskan
2 years ago

Åh vad roligt! Kram <3

Wictoria
Wictoria
2 years ago

Kan man ha mjölk istället för vatten i kakan, tycker det blir godare med mjölk när man gör sockerkaka, den blir saftigare då tycker jag

Sandra Jansson
Sandra Jansson
7 months ago

Hur mycket salt har du i? Står inte nämligen. Mvh Sandra

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Sandra Jansson
7 months ago

1 nypa <3

Hundsäng av Äppellåda

Nästa inlägg

Hundsäng av Äppellåda

19
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x