Jag har aldrig någonsin varit en “Biskvimänniska”, dvs. att jag aldrig någonsin ätit biskvier på kondis. Jag har faktiskt inte ens tyckt att det varit så gott alls. Det har smakat smör och jag har bara fått en känsla av att jag äter en stor klump med smör. Men! Denna uppfattning ändrade jag så fort jag fick äta hemgjorda Biskvier med Marängsmörkräm. Alltså en lättare smörkräm med vispad marängsmet. Holy moly så goda dessa är! När jag äter dessa Biskvier så blir jag nästan ledsen. Jag tar en tugga och bara ber om att biskvin INTE ska ta slut.. Ha ha. 🙂
Gillar du Biskvier?
Här ser ni så ljuvligt goda de ser ut inuti! Jag gjorde min smörkräm på 70% choklad då jag inte gillar när det blir för sött, som det lätt blir med t.ex. mjölkchoklad. Men det funkar med vilken choklad som helst! Ta den ni gillar bäst.
Chokladbisviker med Marängsmörkräm, 20 st:
Ingredienser Botten:
200 g mandelmassa
2 äggvitor
1 dl strösocker
Ingredienser Marängsmörkräm:
1 äggvita
1.5 dl strösocker
200 g rumstempererat smör
100 g choklad
1 nypa salt
Till dopping:
150 g mörk choklad
2 tsk kokosolja
Gör så här:
Bottnar: Börja med att sätta ugnen på 180°c och klä en plåt med bakplåtspapper, ställ åt sidan.
Riv mandelmassan och lägg den i en skål. Tillsätt äggvitor och strösocker, rör ihop ordentligt till en smidig och klumpfri smet. Spritsa sedan ut smeten i 20 jämnstora rundlar, ca. 3 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen i ca. 12 minuter.
Tag ut och låt svalna helt.
Marängsmörkräm: Smält chokladen och låt den svalna.
Vispa upp äggvita och strösocker i en värmetålig bunke över ett vattenbad. Vispa hela tiden tills marängen blivit fluffig och nått en temperatur om 65°c. Tag av från värmen och fortsätt sedan vispa tills marängen svalnat helt, gärna i din assistent (elvisp funkar också). När marängen svalnar så tillsätter du smöret i små bitar, lite i taget. Vispa hela tiden tills du fått en fluffig marängsmörkräm. Rör sedan ner den smälta, avsvalnade chokladen och rör ihop tills allt blandats väl.
Bred ut smörkrämen på bottnarna, forma dem toppigt med hjälp av en spatel. Ställ sedan in i frysen i ca. 10-15 minuter.
Dopping: Smält ihop choklad med kokosolja och låt svalna en aning. Doppa sedan de kalla bisvkierna i chokladen och låt de stelna i kylskåp en stund.
Jag låter alltid mina biskvier rinna av efter att jag doppat dem. Och då lägger jag dem på detta galler, det är toppen! Under lägger jag ett bakplåtspapper så att jag slipper en massa kladd på bordet. Tips tips!
Hej Frida! Först och främst måste jag bara berömma för vilket arbete du lägger ner, allt ser fantastiskt gott ut och dom recept jag har testat är så bra!
Något jag söker är bra recept på spritsning, Ä L S K A R att baka tårtor men har aldrig fått till den perfekta spritsen, recept mottages gärna!! Kram
Skall vitorna i botten vara vispade innan de blandas med mandelmassan?
Är så glad att du bakat dessa Ska överraska pojkvännen men dessa.
Jag ääääälskar biskvier man kan precis som du säger tycka de blir mindretal gott med smörkänslan i krämen.
Perfekt att prova denna modell istället & jag bakade den imorse. Dessvärre blev sockret i marängsmörkrämen väldigt tydlig med kristallerna kvar (de smälte aldrig)
Har jag gjort fel? Isåfall vad? Eller ska de bli så?
Skulle det även gå att byta ut mot florsocker istället? 🙂
det funkade inte för mig helller, fick göra om 3 gånger innan jag insåg att temperaturen i vattenbadet var för hög. vattnet ska alltså INTE koka utan bara sjuda. att vispa i bunken var åvanför vattenbadet är heller inget jag rekomenderar, rör bara 😉
Hej Frida!
Jag bakade dessa till min sambos födelsedag i veckan och de fick verkligen åt väldigt fort! Vill också bara säga att du är min stora inspiration och att jag försöker baka alla dina saker så mycket jag kan. Nästan varje dag hittar jag något nytt recept och din instagram är helt fantastisk.
Ha en bra dag och helg
Går det att frysa in dom när de är gjorda på marängsmörkräm? 🙂