Cookies med Nutella. Mjuka, tjocka kakor med en gömma av ljuvlig hasselnötskräm.
Imorgon är det Nutellans dag, och som ni vet så brukar vi fira detta här på bloggen. Jag gillar verkligen Nutella, helst hemgjord. I dessa kakor använder jag dock köpt nutella. Och det går även att använda annat nötsmör- eller kräm.
När du tar en tugga av dessa cookies så ser det ut såhär. SÅ himla härligt, eller hur?
Cookies med Nutella, 16 st:
Ingredienser:
170 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
1 dl ljust muscovadosocker
2 tsk vaniljsocker
1 ägg
1 äggula
3.5 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
0.5 tsk salt
16 tsk nutella
2 dl chokladknappar (funkar också med hackad choklad)
Gör så här:
Börja med att klicka ut 16 tsk nutella på en bakpappersklädd (frystålig) bricka. Ställ i frysen i minst 30 minuter.
Sätt ugnen på 175°c och klä en plåt med bakplåtspapper.
Rör smör, strösocker, muscovadosocker och vaniljsocker krämigt.
Tillsätt sedan ägget och äggulan, rör ihop. Arbeta sedan ner de torra ingredienserna och knåda ihop en smidig deg. Tillsätt 2/3 av chokladknapparna och arbeta in dem i degen. Dela degen i 16 jämnstora bitar. Rulla sedan varje degbit till en boll och tryck in en klick nutella i varje.
Lägg kakorna på plåten och platta till dem en aning. Toppa sedan med resterande chokladknappar och grädda mitt i ugnen i ca. 11 minuter.
Tag ut och låt svalna innan du flyttar kakorna från plåten.
Hoppas att det ska smaka! Kram ♥
Hej! Jag undrar hur mycket chokladknappar det skall vara totalt? ☺️
Hej! Oj, jag hade tydligen missat att skriva det.. 2 dl ska det vara 🙂 Kram! <3