Chokladbollar

Chokladbollar med Kolagömma

Lyxiga chokladbollar som har doppats i mörk choklad och toppats med guld och silver. Inuti gömmer sig en len kolakräm. Dessa chokladbollar älskas av både stora och små, och passar perfekt att servera vid festliga tillfällen – som t.ex. till Nyår.

Chokladbollar med KolagömmaJag har dustat över guld- och silverpulver på dessa chokladdoppade chokladbollar. Visst blev det fint? Jag kommer att spara dessa och servera dem på Nyårsafton som ”plockgodis”. Perfekt att ställa fram små skålar eller fat med lite hemgjord godis för gästerna att mumsa på innan maten serveras.

Chokladbollar med KolagömmaSer ni Kolagömman? Vem skulle inte bli glad av att ta upptäcka detta i sin Chokladboll? Du kan fylla dina chokladbollar med vad du än önskar. Jag har exempel på chokladbollar fyllda med NutellaDumleJordnötssmör Cookie dough

Chokladbollar med kolagömma, 20 st:

Ingredienser:
200 g rumsvarmt smör
1.5 dl florsocker
0.75 dl kaffe
1 msk vaniljsocker
1 msk kakao
1 dl oboypulver
9 dl havregryn
+ 20 tsk kolakräm (karamelliserad mjölk)
+ 150 g choklad att doppa i
+ strössel eller pulver att dekorera med

Gör så här:
Börja med att klicka ut 20 teskedar karamelliserad mjölk på ett bakplåtspapper, frys i 30 minuter.
Vispa smör, florsocker och kaffe med elvisp till ett fluff. Tillsätt vaniljsocker, kakao och oboypulver, rör ihop.
Mixa havregryn till ett pulver i din matberedare och arbeta sedan ner det i smeten.
Rulla till 20 bollar och tryck in en bit fryst kola i varje. Låt sedan kyla i 30 minuter.
Smält chokladen och doppa chokladbollarna där i, lägg på bakplåtspapper och låt sedan stelna helt i kylskåp. Dekorera eventuellt med strössel eller pulver.

Chokladbollar med KolagömmaHoppas att det ska smaka. ♥

Subscribe
Notify of
guest
5 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Dana
Dana
3 years ago

Ska testa!

Maria
Maria
3 years ago

Så fina! ❤Ska man strö på strösslet eller pulvret när chokladen stelnat? Fastnar den då?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Maria
3 years ago

Strösslet bör strös på när chokladen fortfarande är aningen smält. Pulvret dustas på när chokladen stelnat 🙂

Maria
Maria
3 years ago

Tack för svaret men vad gör jag för fel? Den karamelliserade mjölken stelnar inte, fast klickarna har varit i frysen ett par timmar. Känns som det kan bli svårt att få in kolan i bollarna? Skulle bli så tacksam för din hjälp ❤

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Maria
3 years ago

De stelnar inte och blir stenhårda, men lite hårda har de väl blivit? Annars får du göra en grop i bollarna och klicka i smöret 🙂 Kram!

Nästa inlägg

Nyårsdessert på 5 minuter

5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x