Vardag

Tomtegröt på G

Snart är det jul. Om mindre än två månader. Det är inte klokt vad tiden springer iväg. Här på Gotland är det visserligen +10 grader och växlande molnighet idag efter två dygn av konstant ösregn. Men jag såg på flera håll på instagram att Umeå bland annat redan är snötäckt med ett tunt lager snö. Jag blev SÅ avis! Jag vill också ha snö. Hoppas hoppas att det blir lite snö även här nere på ön i år. Det brukar vara dåligt med det har jag hört. Snö eller inte, jul kommer det ju att bli oavsett. Och på önskan från mina följare på Instagram så håller jag på för fullt med att knåpa ihop det bästa receptet på Tomtegröt. Så här hemma äts det tomtegröt så det står härliga till. Med mycket kanel till, alltid.

tomtegrötJag tror att receptet snart sitter. Denna gröt som jag åt i morse var den godaste hittills. Innehåller inte heller så himla mycket socker vilket jag tycker är toppen. SÅ gott!

Jag fortsätter att experimentera fram lite fler recept på Tomtegröt under dagen. Jag ska även baka en tårta åt svärfar som kommer ner till oss idag. Han fyllde nämligen år igår, så det ska vi fira idag. Kul! Men först måste jag sätta mig och klippa dagens film till Youtube. Ingen rast och ingen ro. Ha en superfin dag! Kram ♥

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

6 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Lotta
Lotta
6 years ago

Kan du förklara varför den gröt jag lagar i ugn blir brun? Eller gulbrun. Jag följer receptet och värmen på ugnen är ju inte hög. Den smakar hur bra som helst, inte bränd eller så. Men varför blir den färgad?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Lotta
6 years ago

Hejsan! Jag har hört att en vän till mig haft samma problem tidigare, och hon kom då fram till att det var den laktosfria mjölken som gjorde att gröten gulnade i ugnen. Kan det vara så att du gör på laktosfri mjölk? Annars vet jag inte riktigt varför den gulnar. Jag har aldrig varit med om att den gulnat för mig.. Har du lock på i ugnen? Kram!

Hanna
Hanna
6 years ago

kommer du att göra en video på tomtegröten sen? vore jättekul!

hälsningar från umeå 😀

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Hanna
6 years ago

Ja, åh det vore ju mysigt med en julgröt-video!! Bra idé. Kram <3

Lotta
Lotta
6 years ago

Aha! Ja jag har laktosfri mjölk! Har testat utan lock men brukar ha lock på. Jag får nog låta den svälla på spisen, har för mig att den håller sig vit då. Jag gjorde en liten sats förförra året för jag skulle göra finsk morotslåda, och den gröten blev vit.
Tack! Trevlig helg!

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Lotta
6 years ago

Hej! Ja, då förstår jag. Om inte annat kan du tillsätta lite gurkmeja för att öka på den gula färgen och göra det mer som att det är meningen att den ska vara gul. Eventuellt tillsätta lite saffran? Annars är det ju inte hela världen att den blir lite färgad. Så länge det smakar bra, tänker jag. Kram

halloweentårta

Nästa inlägg

Baka till Halloween

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x