Bullar, Bullar och sötebröd

Bästa receptet på Kanelbullar

Bästa receptet på KanelbullarBästa receptet på kanelbullarBästa receptet på Kanelbullar, det har jag delat med er tidigare men tänkte att det kan vara värt att dela det igen. Kanelbullar alltså, höstens (årets?) stora favorit att både baka och äta. En nygräddad kanelbulle med ett glas mjölk eller saft går inte av för hackor, visst? Igår blev jag så sugen på Kanelbullar att jag gjorde en gigantisk kanelbulle istället för många små. Så enkelt det var, och så fort det gick. Och GOTT, ja det blev det.

Bästa receptet på kanelbullar:

Receptet ger ca. 30 normalstora Kanelbullar, eller två gigantiska som den ovan.
Här finner ni beskrivning på hur du bakar ut vanliga bullar av denna deg. 

Ingredienser:
5 dl standardmjölk
50 g jäst
1.5 msk mortlade kardemummakärnor
1 dl strösocker
1 ägg (går att utesluta)
1 msk vaniljsocker
0.5 tsk salt
150 g smör, rumsvarmt
12-15 dl vetemjöl

Remons:
200 g smör, rumsvarmt
1.5 dl farinsocker
1 tsk vaniljpulver
3 msk kanel, mald
200 g mandelmassa

Sockerlag:
1.5 dl Strösocker
1.5 dl Vatten

Garnering:
Pärlsocker

Gör så här:

  1. Börja med att vispa ihop alla ingredienser till remonsen (fyllningen) med en elvisp, ställ åt sidan.
  2.  Häll mjölken i bunken till din assistent. Smula ner jästen och tillsätt mortlad kardemumma, strösocker, ägg, vaniljsocker och salt. Rör om tills jästen löst sig.
  3. Tillsätt smöret i bitar och arbeta in vetemjölet lite i taget tills degen släpper från bunkens kanter.
  4. Stjälp upp degen på väl mjölat bakbord. Kavla sedan ut degen till en lång rektangel (ca. 60x20cm), bred på remonsen och rulla sedan ihop på längden. Dela degrullen på mitten och tvinna varje del, snurra sedan ihop till en stor bulle och lägg de i en varsin springform, 24 cm, och låt sedan jäsa i 1.5-2 h.
    Sätt ugnen på 225°C när det är 20 minuter kvar av jästiden. 
  5. Grädda sedan varje bulle mitt i ugnen i ca. 15 minuter. 
    Gör nu sockerlagen.
  6. Tag ut ”bullarna” ur ugnen och pensla genast på sockerlagen. Strö sedan över pärlsocker och låt svalna.

Bästa receptet på kanelbullarHoppas att det ska smaka. ♥

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

20 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Josefine
6 years ago

Jag smäller av över hur gott det ser ut!

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Josefine
6 years ago

Ellerhur!! Precis så gott ÄR det! =) Kram!

Lindasgodaste
6 years ago

Ser ju bara så gott ut! Blir till att testa vid nästa bullbak.

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Lindasgodaste
6 years ago

Det är otroligt gott! Kul!! Kram <3

Amanda
Amanda
6 years ago

Hej! Sitter och tittar efter iite tårtinspiration! Skulle bara vilja fråga om lite smakråd.. Tror du att det skulle funka att göra en tårta med vanliga chokladbottnar och fyllning med kolasås (dulce de leche, sån som man kokar själv i konservburk) och hallonmousse? Sedan hade jag varit sugen på att klä tårtan i någon grädde/frosting med smak av kokos! Men det känns ju kanske lite rörigt och många smaker, eller vad tror du? Kanske hade passat bättre med en ljus tårtbotten isåfall? Mvh/Amanda

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Amanda
6 years ago

Hej! Kola, hallon & kokos är en ljuvlig kombination! Jag tycker inte alls att det skulle vara konstigt med de smakerna på en chokladbotten, snarare tvärtom. Det låter som en tårta som jag hade älskat! Jag tycker absolut att du kan göra tårtan precis så som du skriver! Lycka till. Kram <3

Tess
Tess
6 years ago

Såå gott de ser ut Ska genast prova men ska alltså inte mjölken vara ”fingervarm” som vanliga bullar? Och funkar vanligt socker istället för farinsocker?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Tess
6 years ago

Kall mjölk! Strösocker funkar kanon! 🙂 Kram

Lena
Lena
5 years ago

Så himla kul och testa på något nytt har bullarna på jäsning och de ser redan smarriga ut

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Lena
5 years ago

Vad roligt! Hoppas att de blev goda. Kram!

Gunni
Gunni
5 years ago

Kan man bara utesluta mandelmassan i fyllningen

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Gunni
5 years ago

Det går bra! 🙂

Karolin
Karolin
5 years ago

Testar dina bullar nu ☺️ Visst ska degen jäsa ca 30 min?

Karolin
Karolin
5 years ago

Ah nu ser jag att de ska jäsa lite längre när jag bakat ut dom

Majsan
Majsan
5 years ago

Om jag vill göra snäckor av bullarna,hur stort kavlar jag då? Jag vill ha stora som finns i de flesta fik.

Sussie
Sussie
5 years ago

Testade receptet och himmel vad goda de blev! Jag tycker jag gör rätt smarriga bullar i vanliga fall, men de här blev så mjuka och fluffiga! Ska definitivt bakas igen!

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Sussie
5 years ago

Vad roligt att höra! Tack snälla för att du delar med dig, det gör mig glad. Kram <3

Natalie
Natalie
5 years ago

Håller med alla tidigare kommentarer! Detta är de absolut bästa bullarna jag någonsin smakat, hands down! De är till och med lika gudomliga 2 dagar efter jag tog ut dem från frysen, aldrig varit med om maken till bättre bullar <3 TACK!!

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Natalie
5 years ago

Men ÅH vad roligt att höra! Blir så himla glad för att du delar med dig. Tack snälla! Stor kram <3

Tilda
Tilda
5 years ago

Hej! Jag vill verkligen testa att göra en sån stor bulle men undrar om det går lika bra att göra den som en ”vanlig” snurra/snäcka? Sen undrar jag oxå om man kan byta ut mandelmassan mot något annat, kanske rivet äpple… eller har du något annat tips?

Tack för att du gör ett toppenjobb på alla sätt och vis! Kram <3

supersnabb äppelpaj

Nästa inlägg

Supersnabb Äppelpaj

20
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x