Bästa receptet på Kanelbullar, det har jag delat med er tidigare men tänkte att det kan vara värt att dela det igen. Kanelbullar alltså, höstens (årets?) stora favorit att både baka och äta. En nygräddad kanelbulle med ett glas mjölk eller saft går inte av för hackor, visst? Igår blev jag så sugen på Kanelbullar att jag gjorde en gigantisk kanelbulle istället för många små. Så enkelt det var, och så fort det gick. Och GOTT, ja det blev det.
Bästa receptet på kanelbullar:
Receptet ger ca. 30 normalstora Kanelbullar, eller två gigantiska som den ovan.
Här finner ni beskrivning på hur du bakar ut vanliga bullar av denna deg.
Ingredienser:
5 dl standardmjölk
50 g jäst
1.5 msk mortlade kardemummakärnor
1 dl strösocker
1 ägg (går att utesluta)
1 msk vaniljsocker
0.5 tsk salt
150 g smör, rumsvarmt
12-15 dl vetemjöl
Remons:
200 g smör, rumsvarmt
1.5 dl farinsocker
1 tsk vaniljpulver
3 msk kanel, mald
200 g mandelmassa
Sockerlag:
1.5 dl Strösocker
1.5 dl Vatten
Garnering:
Pärlsocker
Gör så här:
- Börja med att vispa ihop alla ingredienser till remonsen (fyllningen) med en elvisp, ställ åt sidan.
- Häll mjölken i bunken till din assistent. Smula ner jästen och tillsätt mortlad kardemumma, strösocker, ägg, vaniljsocker och salt. Rör om tills jästen löst sig.
- Tillsätt smöret i bitar och arbeta in vetemjölet lite i taget tills degen släpper från bunkens kanter.
- Stjälp upp degen på väl mjölat bakbord. Kavla sedan ut degen till en lång rektangel (ca. 60x20cm), bred på remonsen och rulla sedan ihop på längden. Dela degrullen på mitten och tvinna varje del, snurra sedan ihop till en stor bulle och lägg de i en varsin springform, 24 cm, och låt sedan jäsa i 1.5-2 h.
Sätt ugnen på 225°C när det är 20 minuter kvar av jästiden. - Grädda sedan varje bulle mitt i ugnen i ca. 15 minuter.
Gör nu sockerlagen. - Tag ut “bullarna” ur ugnen och pensla genast på sockerlagen. Strö sedan över pärlsocker och låt svalna.
Hoppas att det ska smaka. ♥
Jag smäller av över hur gott det ser ut!
Ellerhur!! Precis så gott ÄR det! =) Kram!
Ser ju bara så gott ut! Blir till att testa vid nästa bullbak.
Det är otroligt gott! Kul!! Kram <3
Hej! Sitter och tittar efter iite tårtinspiration! Skulle bara vilja fråga om lite smakråd.. Tror du att det skulle funka att göra en tårta med vanliga chokladbottnar och fyllning med kolasås (dulce de leche, sån som man kokar själv i konservburk) och hallonmousse? Sedan hade jag varit sugen på att klä tårtan i någon grädde/frosting med smak av kokos! Men det känns ju kanske lite rörigt och många smaker, eller vad tror du? Kanske hade passat bättre med en ljus tårtbotten isåfall? Mvh/Amanda
Hej! Kola, hallon & kokos är en ljuvlig kombination! Jag tycker inte alls att det skulle vara konstigt med de smakerna på en chokladbotten, snarare tvärtom. Det låter som en tårta som jag hade älskat! Jag tycker absolut att du kan göra tårtan precis så som du skriver! Lycka till. Kram <3
Såå gott de ser ut Ska genast prova men ska alltså inte mjölken vara “fingervarm” som vanliga bullar? Och funkar vanligt socker istället för farinsocker?
Kall mjölk! Strösocker funkar kanon! 🙂 Kram
Så himla kul och testa på något nytt har bullarna på jäsning och de ser redan smarriga ut
Vad roligt! Hoppas att de blev goda. Kram!
Kan man bara utesluta mandelmassan i fyllningen
Det går bra! 🙂
Testar dina bullar nu ☺️ Visst ska degen jäsa ca 30 min?
Ah nu ser jag att de ska jäsa lite längre när jag bakat ut dom
Om jag vill göra snäckor av bullarna,hur stort kavlar jag då? Jag vill ha stora som finns i de flesta fik.
Testade receptet och himmel vad goda de blev! Jag tycker jag gör rätt smarriga bullar i vanliga fall, men de här blev så mjuka och fluffiga! Ska definitivt bakas igen!
Vad roligt att höra! Tack snälla för att du delar med dig, det gör mig glad. Kram <3
Håller med alla tidigare kommentarer! Detta är de absolut bästa bullarna jag någonsin smakat, hands down! De är till och med lika gudomliga 2 dagar efter jag tog ut dem från frysen, aldrig varit med om maken till bättre bullar <3 TACK!!
Men ÅH vad roligt att höra! Blir så himla glad för att du delar med dig. Tack snälla! Stor kram <3
Hej! Jag vill verkligen testa att göra en sån stor bulle men undrar om det går lika bra att göra den som en “vanlig” snurra/snäcka? Sen undrar jag oxå om man kan byta ut mandelmassan mot något annat, kanske rivet äpple… eller har du något annat tips?
Tack för att du gör ett toppenjobb på alla sätt och vis! Kram <3