Hej på er! Idag har det snöat ordentligt. Jag har Alice här idag, så idag är vi 4 här hemma. Jag och tre små monster. Älskar Alice, hon är min bästa barndomskompis. 10 år och pigg som en mört. Vi har busat i snön idag. Och så har jag bakat. Pepparkakor och Lussebullesnittar. Alltså – Snittar som smakar Lussebullar. Hänger ni med? De är LJUVLIGA!
Kolla så fina de blev! Denna kaka kom till genom att jag var sugen på Lussebullar men eftersom att jag inte sovit många timmar i natt så satt jag som en zombie i soffan i morse, alltså ingen energi alls till att ställa mig och baka bullar. Så kom jag på att jag vill baka småkakor. Och då kom jag på LUSSEBULLESNITTAR. Skrek ut det högt för mig själv och satte igång direkt. Resultatet blev så mycket bättre än jag väntat mig. Jag älskar dessa kakor! Favorit-jul-kakan so far.
Så, när du är sugen på lussebullar och tiden är knapp eller energin saknas – baka då mina Lussebullesnittar. Jag lovar att du kommer att bli glatt överraskad när du tar första tuggan och märker att de smakar precis som en nygräddad lussebulle.
Lussebullesnittar, ca. 60 st:
150 g Smör, rumsvarmt
1.5 dl Strösocker
1.5 msk Vaniljsocker
1.5 msk Sirap, ljus
3 3/4 dl Vetemjöl
1.5 tsk Bakpulver
0.5 gram Saffran (mortla med 1 tsk strösocker om du använder pistiller)
+ 1 Ägg
+ Russin
–
Börja med att sätta ugnen på 175°C och klä en plåt med bakplåtspapper.
Nyp ihop alla ingredienser utom ägg och russin till en smidig deg – det blir väldigt smuligt i början men fortsätt knåda en stund så går degen ihop jättebra.
Rulla till fyra längder och lägg på plåten (två plåtar om du har liten ugn), platta till en aning.
Pensla med ägg och tryck fast russin lite lätt.
Grädda mitt i ugnen i ca. 8 – 10 minuter. Tag ut och låt svalna en aning innan du skär dem i snittar.
Prova gärna någon annan variant av snittar också:
Snickerssnittar
Sega Dumlesnittar
Himmelska After eight- snittar
Pollysnittar
Lion bar- snittar
Mjölkchokladsnittar
Saltlakritssnitt
Ljuvliga Marssnittar
Sega Kola/Chokladsnittar
Kanelbullesnittar