God morgon! Har det snöat något hos er? Igår kväll när jag var ute och gick med sambon så snöade det som bara den. Årets första (och väldigt blöta) snö, och jag älskar det. Idag ska jag dock inte vara ute så mycket utan ska istället vara inomhus och baka hela dagen. Jag ska åka med mamma ut till hennes särbo, där ska vi baka bullar och muffins så det står härliga till. Som en liten överraskning tills Roland kommer hem från jobbet. ♥
Kanske svänger jag ihop ett gäng Snabba Frukostbullar också. Igår gjorde jag det och de gick åt i ett nafs. Så enkla att baka och såå goda.
Det är mysigt att baka bröd. Jag gillar det! Egentligen bakar jag helst bröd med surdeg som ska jäsa i måånga timmar. Men ibland krävs det ett frukostbröd illa kvickt. Och då är det alltid bra med ett recept som inte tar mer än 20 minuter att baka.
Ser ni så mumsiga de ser ut? Jag valde att göra 8 små bullar istället för 4 större. Jag gillar att kunna äta fler små smörgåsar med olika fyllningar istället för en stor med en och samma fyllning.
Snabba frukostbullar, 4 st:
3 dl vetemjöl
1 dl rågmjöl
0.5 dl havregryn
0.5 dl krossade linfrön
2 tsk bakpuler
1 nypa salt
2 msk rapsolja
1 ägg
1 dl vatten
–
Börja med att sätta ugnen på 225°C och klä en plåt med bakplåtspapper.
Nyp ihop alla ingredienser till en deg och rulla till 4 (elle 8 för mindre) bollar.
Lägg på plåten, pensla med vatten och strö över lite krossad linfrö eller havregryn.
Grädda mitt i ugnen i ca. 10-15 minuter. Låt svalna en aning och servera ljumma.
Ha en fin onsdag! Stor kram. ♥
Them look really good!