Snart är det Halloween, och vad passar inte bättre då än en riktigt maffig Halloweentårta? Denna bakas enkelt utan ugn då grunden är en chokladbollstårta. Sedan toppas den med massa härligt halloweengodis..
Den är toppad med Chokladbollar, nutella och massa halloweengodis. Den är underbar!
Halloweentårta, 10-12 bitar:
Ingredienser:
350 g smör
2.5 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
100g smält mjölkchoklad
1 dl kakao
1 dl oboýpulver
1 dl kaffe
ca. 20 dl havregryn
+ kokos & orange färg
+ 1 dl nutella eller smält choklad & valfritt godis som topping
Gör så här:
Börja med att klä en springform 15cm med plastfolie.
Vispa rumstempererat smör med florsocker, vaniljsocker och mjölkchoklad fluffigt med elvisp eller i köksassistent. Tillsätt kakao, oboýpulver, kaffe och havregryn. Vispa på hög hastighet så att grynen krossas. Tillsätt havregryn efter behov – smeten ska hålla ihop bra. Rulla 8 små chokladbollar och rulla sedan i färgad kokos.
Tryck ut resten av smeten i formen och ställ in i kylskåpet i 30 minuter.
Tag bort kanten- och plasten från formen. Rulla chokladtårtan i kokos – runt hela kanten. Lägg på ett tårtfat.
Bred på nutella/choklad och toppa med chokladbollar samt godis.
Lycka till med din Halloweentårta. ♥
Fler recept till Halloween:
Kladdkaka med spöken
Spökkakor
Kladdkaka med spindelnät
Jag trodde först att du hade rostat kokosen. Tror du inte det hade gett samma orange/bruna färg? Dessutom hade det nog smakat lite extra spännande.
Ha det bra! Kram
Åh, jag som älskar rostad kokos! Det funkar nog absolut! Dock är denna kokos extrem-orange, MEN det var supersvårt att höja färgen i bilden när det var så mycket rött med. Så det syns inte riktigt hur pass orange den är egentligen.. 🙂 Kram!
Var hittar man den orange färgen? Vart kan m. Köpa?
Jag använder en pastafärg från Wilton. Googla på det så kommer det upp många återförsäljare. Kram
Hej! Kan man t ex använda röd karamellfärg istället? Kan man förbereda dagen innan (allt utom Nutella och godiset) och låta stå i kylskåpet? PS. Gillar dina grymma recept
Det kan du göra! Du kan göra klart hela tårtan dagen innan och låta stå i kyl över natten. Och sedan tar du fram den en bra stund innan servering! Kram <3