Hej torsdag! En grå dag som kräver lite uppiggning (heter det så?) tycker jag! Och det i form av Dumleglass. HUR gott tror ni att detta var då? Det bästa is yet to come kan jag säga..
Yepp! Jag använde inte vanliga glasspinnar utan kom på den briljanta idén att jag kan sticka ner en Dumleklubba i varje form istället! Är själv väldigt nöjd med det! Tänk er barnens (vuxna barnen inkluderade) min när de börjat mumsa på glassen och inser att det gömmer sig en dumleklubba där i? Wow!
Jag älskar dumle i bakverk! Kan vara det bästa godiset att baka med.
Dumleglass, 12 st:
3 dl Vispgädde
180 g Dumlekolor
0.5 burk Kondenserad mjölk
12 Dumleklubbor
–
Börja med att värma grädden i en kastrull på medelhög värme – den ska EJ börja koka!
Lägg i dumlekolorna och rör om tills all dumle smält.
Häll upp i en skål och ställ i kylskåpet i ca. 5 h, tills den kallnat ordentligt.
Vispa upp dumlegrädden tillsammans med den kondenserade mjölken. Vispa till ett fluff.
Häll ner glassmet i formar och stick en dumleklubba i varje.
Om du inte har några glassformar så kan du hälla upp all glassmet i en stor limpform och sedan sticka ner dumleklubbor med jämna mellanrum och sätta plast över. Sedan skär du bara upp runt glasspinnarna (klubborna) så att alla får en varsin glass. Se exempel på det här.
Frys glassen i minst 4 h.
Tips på fler glassar:
Nyttig Chokladglass & Salt Kolaglass
Chokladbräck med Polkaglass & Vattenmelonisglass
Lakritsglass & Isglass Hallon & Kiwi
Hallon & Lakritsglass & Nyttiga Jordgubbsglassar
Hemgjord Daimglass & Len Chokladglass
Hemgjorda Glassbåtar & Syrlig Rabarberisglass
Våffelglassar & Nyttig Hallonglass