Buuuuh på er. Hoppas att allt är bra!
Snart är det Halloween. En högtid som är väldigt rolig när det kommer till bakning. Det är verkligen kul att experimentera i köket just nu. Det senaste jag bakade var just något Halloween-igt. Nämligen Halloweenkakor. Spökliga kakor.
SPÖKKAKOR. Så himla goda. Och söta, visst är de söta? :-))
Det är stora Marshmallows på sega Nutellakakor. On top är det vit choklad och ögon av mörk choklad.
Halloweenkakor, 16 st:
2 Äggvitor
2 dl Florsocker
0.5 dl Vetemjöl
0.5 dl Kakao
1.5 tsk Vaniljsocker
1 dl Nutella
Spöke:
16 stora Marshmallows
300 g Vit choklad
1 msk Kokosolja
50 g Mörk choklad
Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 175°C och klä en plåt med bakplåtspapper.
Vispa upp äggvita och florsocker med elvisp (på högsta hastighet) i 2-3 minuter, till ett fluff.
Vänd ner resterande ingredienser och rör ihop en jämn smet.
Häll upp kaksmeten i en spritspåse och spritsa ut 16 jämnstora klickar på plåten.
Grädda mitt i ugnen i ca. 6-8 minuter. Tag ut och låt svalna. Placera sedan en marshmallow på varje kaka.
–
Smält den vita chokladen ihop med kokosolja. Låt svalna en aning och fördela jämnt över marshmallowsen.
Låt stelna helt. Smält sedan den mörka chokladen och låt svalna en aning. Spritsa ut ögon på alla marshmallows.
Låt stelna. Förvara i en tätslutande burk med lock. Gärna i kylskåp för att chokladen ska hålla sig bra.
Lycka till med Halloweenkakorna. ♥
Så fint vännen!!! Buuuu
Buuuuhuhu! :-*
Blir dem bra om man fryser dem? Har du testat? Hur länge kan man ha dem i kylen annars så att de fortfarande håller sig bra?