Ett hett fredagstips är denna S’mores cookie. En gigantisk cookie som gräddas i gjutjärnspanna (vanlig form funkar givetvis). Den är galet god!
Den blir väldigt lik en kladdkaka fast med lite segare kanter. Fylld med digestivekex, marshmallows och massa härlig choklad. En riktig favorit här hemma.
S’mores Cookie, 10 bitar:
200 g Smör
1.5 dl Farinsocker
1 dl Strösocker
2 Ägg
4 dl Vetemjöl
1 tsk Vaniljsocker
1 dl Krossade Digestivekex
1 tsk Bakpulver
1 nypa Salt
1 krm Kanel, malen
1.5 dl Chokladknappar, mörka
2 dl Minimarshmallows
4-5- Digestivekex i bitar
1 dl stora Chokladbitar
7 stora Marshmallows
–
Börja med att sätta ugnen på 175°C och smörj en gjutjärnspanna (20-22 cm) med smör och bröa med kaksmulor.
Vispa upp det smälta smöret med farinsocker, strösocker och ägg i 2-3 minuter på medelhög hastighet.
Rör ihop vetemjöl, vaniljsocker, krossade digestivekex, bakpulver, salt och kanel i en skål för sig.
Rör ner de torra ingredienserna i smeten. Arbeta ihop en smidig deg.
Tillsätt chokladknappar och minimarshmallows.
Tryck ut degen i gjutjärnspannan och toppa med digestivekex i bitar och stora chokladbitar.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca. 18 minuter.
Klipp de stora marshmallowsen på mitten och lägg dem på kakan. Grädda ytterligare 2-3 minuter.
Låt svalna i 20 minuter och servera sedan – gärna med vaniljglass.