Chokladbollar, Nutella

Chokladbollar med Nutellagömma

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Hej på er! TACK snälla för alla fina ord igår. Så roligt att många av er uppskattar mina videos som jag publicerar på min Instagram och min Facebooksida. Det är så himla roligt att göra dessa filmer! Har faktiskt gjort en idag också.
Idag filmade jag när jag bakar mina oerhört populära Chokladbollar med Nutellagömma. Jag kom på det receptet för ett par år sedan och från första gången de publicerades i bloggen har jag fått en otrolig respons på det receptet. Många har kopierat det och idag finns det på de allra flesta mat- och bokbloggar. Superkul! Tänkte därför att det kunde vara roligt med ett litet klipp på hur jag bakar dessa ljuvliga godbitar.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Jag menar.. Kolla! Aah, de är bara så goda.

Chokladbollar med Nutellagömma, 20 st:
200 g Smör, rumsvarmt
1.5 dl Florsocker
0.75 dl Kaffe
1 msk Vaniljsocker
1 msk Kakao
1 dl Oboypulver
9 dl Havregryn
20 tsk Nutella

Börja med att klicka ut 20 teskedar nutella på ett bakplåtspapper, frys i 30 minuter.
Vispa smör, florsocker och kaffe med elvisp till ett fluff.
Tillsätt vaniljsocker, kakao och oboypulver, rör ihop.
Mixa havregryn till ett pulver i din matberedare och vispa sedan ner det i smeten.
Rulla till 20 bollar och tryck in en bit nutella i varje.
Rulla sedan i Kokos eller pärlsocker.
Förvaras i en tätslutande burk med lock i kylskåpet. Går utmärkt att frysa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Missa nu inte min Film som du hittar på min Facebooksida. Kram! ♥

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

12 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
My
My
7 years ago

Hej! Undrar vad du använder för havregryn och är de någon speciell kokos? Underbar blogg! / My

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  My
7 years ago

Jag köper Ekologiskt Havregryn direkt från Kvarn som jag använder. Finns tyvärr inte i vanlig matbutik. Men det funkar såklart med vilket havregryn som helst. Kokos är Ekologiskt kokos som jag köper på Ica. Tack för dina fina ord! Kram! <3

Edina
Edina
7 years ago

Dessa är så goda. Jag har dock bytt ut hälften av havregryn till krossad digestivekex. Det blev ännu bättre!

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Edina
7 years ago

Åg, mums! Låter supergott! 🙂

Therése
7 years ago

Nu har min dotter (6 år) och jag gjort dessa till kvällsmyset. Ska bli kul att se familjens reaktioner när dom upptäcker att det är nutella i chokladbollarna. Trevlig kväll!

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Therése
7 years ago

Vad mysigt! Hoppas det ska smaka. Ha en toppenfin kväll! Kram <3

trackback
7 years ago

[…] mig för att göra chokladbollar med nutella. Idag testade jag ett nytt recept som ni hittar inne i Fridas Bakblogg. En av dom bästa när det kommer till bakning om ni frågar mig. In och kolla vet ja. Man blir […]

Ida
Ida
6 years ago

Hej! Om nutellan ska frysas först och sen tryckas i chokladbollarna. Kommer man inte få en hård nutellaklump i mitten då när man ska äta dem? Eller ska de tinas igen efter frysen?

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Ida
6 years ago

Nutellan tinar fort och blir ljuvligt krämig i chokladbollarna! Så ingenting att oroa dig för 🙂 Kram. <3

Miranda
Miranda
5 years ago

De här chokladbollarna är seriöst de godaste jag har ätit! Men det jag gör istället för att stoppa i nutella har jag Lindt kulor i mina och det blir supergott !!

Frida Skattberg
Frida Skattberg
Reply to  Miranda
5 years ago

Men wow!! Låter som någonting jag måste prova att baka till mamma. Lindtkulor är hennes favoriter. Tack för tips! 🙂 Stor kram!

Hilda
Hilda
5 years ago

Kan man göra dessa utan att ha i oboy? 🙂

energibars

Nästa inlägg

Energibars

12
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x