Well, hello there!
Vad roligt att du kikar förbi. Jag har ett toppenrecept till er idag. Ett enkelt men ack så gott recept. Nämligen ett recept på Chokladbollar med Kinapuffar. Eller kina snacks som de numera heter. Alltså detta var bara FÖR gott. Så krispigt och mumsigt. För en sådan som jag som bara älskar Kina snacks var detta rena drömmen.
Jag provade först att rulla dem i kina snacks men kände att det blev lite “Kina snacks overload” hehe..
Chokladbollar med Kina snacks:
200 g Smör
0.75 dl Kokt kaffe
1.5 dl Florsocker
1 msk Kakao
1 dl Oboypulver
1 tsk Vaniljsocker
8 dl Havregryn
1 (gul) påse Kina snacks (små)
+ Pärlsocker
–
Vispa smör, kaffe, florsocker, kakao, oboypulver och vaniljsocker till en krämig massa.
Tillsätt havregrynen och vispa på hög hastighet med elvisp eller i assistent. Vispa 3 minuter.
Vänd ner kina snacks med en spatel. Rulla till bollar och rulla sedan i pärlsocker.
Förvaras i en tätslutande burk med lock i kylskåpet. Går att frysa!
Lycka till med Chokladbollsbaket!
Tips på andra chokladbollar:
After eight- Chokladbollar
Chokladbollar med Nutellagömma
Delicatobollar i långpanna
Dumlehavrebollar
Chokladbollar med Dulce de leche- gömma
Åh, de där måste jag testa! Bloggar själv om lite bakning, fast mest cafeliv. Mig hittar du här: http://cafe-simpan.se/
Vad roligt! Vilken fin blogg! 🙂