God morgon!
Vilket ruskigt väder vi har i Örebro idag. Regntunga moln hänger i luften. Dock hoppas jag på att det spricker upp så att jag kan ta en sväng om Matmarknaden i Wadköping. Men innan dess ska jag äta en likadan frukost som jag gjort de senaste dagarna. Nämligen Nyttig Chokladglass. Kan vara den godaste Chokladglassen jag någonsin ätit.
Att glassen endast innehåller TVÅ ingredienser gör saken knappast sämre. Tvärtom snarare. Det blir varken enklare eller godare – det kan jag lova.
Vad jag också gillar är att det inte krävs någon jätteplanering. Ingen glassmaskin eller andra specialverktyg. Du gör glassen på max 5 minuter och äter den på en gång. Och den kan ätas som frukost, lunch, mellis, middag eller kvällsmat. Du kan även smaksätta med precis vad du vill, jag väljer kakao då jag är inne i en chokladglass-fas just nu. :-))
Nyttig Chokladglass, 2 port:
3 frysta Bananer, i skivor
1-2 msk Kakao
–
Mixa de frysta bananerna till en klumpfri glassmet.
Tillsätt kakao efter smak (jag tar alltid 2 msk då jag gillar riktig chokladsmak) och mixa tills allt blandats väl.
Häll upp i serveringsskålar och servera direkt.
Om du upplever glassen lite för lös så kan du frysa den en stund innan servering.
Ha nu en fantastiskt fin söndag!
Kram, Frida.
Ser väldigt gott ut! Vilken bra ide att göra med bananer! Superbra ha i frysen!
Ser smarrig ut, den ska jag absolut testa! Vi har också gjort en variant- nästan helt nyttiga- grymt goda.
Bananabites!
http://www.vadpysslardommed.se/iskalla-bananabites-praliner/