
Kolabrownies med Nutellagömma:
150 g Smör
3.5 dl Farinsocker
1 1/4 dl Philadelphiaost
2 tsk Vaniljsocker
2 Ägg
4.5 dl Vetemjöl
1 tsk Bakpulver
1/2 tsk Salt
4 msk Nutella
150 g Smör
3.5 dl Farinsocker
1 1/4 dl Philadelphiaost
2 tsk Vaniljsocker
2 Ägg
4.5 dl Vetemjöl
1 tsk Bakpulver
1/2 tsk Salt
4 msk Nutella
+ 2 dl Nutella
–
Börja med att klicka ut 2 dl Nutella på ett bakplåtspapper till 12 ”klickar”. Lägg sedan in pappret med nutella i frysen och låt frysa medan du rör ihop smeten.
Sätt ugnen på 175°C och klä en ugnssäker form med höga kanter (ca 35×20 cm) med bakplåtspapper.
Smält smöret på medelhög värme tills det blir gyllenbrunt, häll det sedan direkt i en stor bunke.
Tillsätt philadelphiaost och farinsocker och vispa i 2 minuter med elvisp tills smeten blivit fluffig.
Tillsätt sedan ägg och vaniljsocker, vispa till en slät smet och rör sedan ner numellan (4 msk).
Blanda vetemjöl och bakpulver i en bunke och sikta sedan ner det i smeten.
Vänd om med en slickepott och häll sedan smeten i formen.
Tag ut nutellan ur frysen och trycker ner bitarna i formen med jämna mellanrum.
Släta över nutellabitarna med hjälp av en slickepott.
Grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter, prova med en sticka (som ska vara någorlunda torr) där det inte är nutella.
Låt svalna helt innan du lyfter ur kakan ur formen och skär i bitar.
Börja med att klicka ut 2 dl Nutella på ett bakplåtspapper till 12 ”klickar”. Lägg sedan in pappret med nutella i frysen och låt frysa medan du rör ihop smeten.
Sätt ugnen på 175°C och klä en ugnssäker form med höga kanter (ca 35×20 cm) med bakplåtspapper.
Smält smöret på medelhög värme tills det blir gyllenbrunt, häll det sedan direkt i en stor bunke.
Tillsätt philadelphiaost och farinsocker och vispa i 2 minuter med elvisp tills smeten blivit fluffig.
Tillsätt sedan ägg och vaniljsocker, vispa till en slät smet och rör sedan ner numellan (4 msk).
Blanda vetemjöl och bakpulver i en bunke och sikta sedan ner det i smeten.
Vänd om med en slickepott och häll sedan smeten i formen.
Tag ut nutellan ur frysen och trycker ner bitarna i formen med jämna mellanrum.
Släta över nutellabitarna med hjälp av en slickepott.
Grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter, prova med en sticka (som ska vara någorlunda torr) där det inte är nutella.
Låt svalna helt innan du lyfter ur kakan ur formen och skär i bitar.