Hello raringar! Hoppas att ni mår bra.
Idag skiner solen här i Örebro och jag jobbar lite nu innan jag åker hem till mamma. Jag ska leverera massa kakor till grannen där. Examensfika! Så roligt. :))
Bland annat har jag bakat en ljuvlig Amerikans jättecookie med Dumlesnacks som de ska få fika på! Och receptet tänkte jag dela med er. Kakan är fantastiskt god! Älskar den.
Jag menar.. Kolla här. ↑
Det är en stor Chocolate chip cookie. Fullproppad med härlig Choklad och Dumlesnacks.
Jättecookie med Dumlesnacks, 12 bitar:
2 dl Chokladknappar
1 påse Dumlesnacks
175 g Smör, rumsvarmt
1 dl Strösocker
1 dl Farinsocker
1 Ägg
1 tsk Bikarbonat
2 tsk Vaniljsocker
1 krm Salt
1.5 dl Havregryn
3.75 dl Vetemjöl
–
Börja med att sätta ugnen på 175°C och klä en gjutjärnspanna med bakplåtspapper.
Rör ihop smör, strösocker och farinsocker krämigt.
Rör ner ägget och tillsätt sedan bikarbonat, vaniljsocker, salt, havregryn och vetemjöl. Arbeta ihop en smidig deg.
Hacka dumlesnacks och rör ner i smeten tillsammans med chokladen – spara lite till garnering.
Tryck ut degen i formen och strö över choklad- och dumlesnacks. Grädda kakan längst ned i ugnen i ca. 25-30 minuter. Låt svalna. Serveras gärna med glass & jordgubbar.
Lycka till! ♥
Gud så smarrigt det ser ut!
Men om man inte har en gjutjärnspanna vaför använder man bäst då?
Hej! En vanlig springform funkar jättebra! 🙂 Kram.
Den måste man ju testa!
Jamen ellerhur!! :*