Hej på er! Idag är det Lakritsdagen. Och som jag älskar Lakrits. Favoriten är Hallon- och Lakrits tillsammans. Ljuvligt! Och just därför har jag knåpat ihop ett recept till er..
.. Ett recept på den godaste glassen jag någonsin smakat. På riktigt, jag skulle egentligen aldrig behöva äta någon annan glass än denna. Nästan olagligt gott!!
Är det någon mer än jag som bara älskar dessa Dödskallar?
Jag önskar liksom att jag kunde bjuda in er alla så att ni fick smaka min Hallon och Lakritsglass, för denna får man bara inte gå miste om..
Hallon & Lakritsglass:
1 burk Kondenserad sötad mjölk
5 dl Vispgrädde
150-200 g Hallon, efter egen smak
1 påse Turkisk peppar, krossade
10 Dödskallar (hallon&lakrits) klippta i bitar
–
Börja med att pressa hallonen genom en finmaskig sil så att du får ur Hallonsaften.
Häll kondenserad mjölk och vispgrädde i en stor bunke och vispa till ett fast fluff. Vänd ner hallonsaften och rör om ordentligt. Tillsätt lakritsen & dödskallarna och vänd runt försiktigt.
Häll upp i frystålig form och ställ i frysen i minst 4 h.
Toppa gärna med lite extra godis vid servering. Blir så snyggt!
Hoppas det ska smaka!
Fler Lakritsrecept:
Saltlakritsmaränger
Hallon- och lakritssemla
Saltlakritssnittar
Lakritsfudge
Polka- och Lakritsbräck
Ha nu en toppenfin Lakritsdag! Puss! :))
Jag också!! En storfavvo här.. 🙂 Kram!
Finns det något man kan ha istället för kondenserad mjölk? Är laktosintolerant och kan int eanvända det.
Vänlig hälsning Nathalie 🙂