Allmänt

Sovmorgon & Varm Choklad

IMG_7995God dag fina ni!
Vilken mysig morgon vi haft här hemma.
Vi sov lite längre än vanligt och vaknade båda två med ont i halsen, vilket man kan tycka är jättetråkigt.
Men vi såg möjligheten att få dricka massvis med varm choklad och skippa frukosten helt. Mums!
Så eftersom att jag gjort ett jobb åt Veckorevyn för ett par dagar sedan så hade jag kvar lite Chokladbitar i frysen.
Det var bara att koka upp mjölk och sedan röra ner dessa ljuvliga små chokladbitar.
Det är verkligen min favoritdryck på hösten, varm choklad. Dock måste den toppas med små chokladknappar och massvis med marshmallows.
Finns det någonting bättre och godare än marshmallows som smälter i en kopp Varm Choklad? Tror inte det va! 😉

IMG_7978Detta var i alla fall det godaste som jag druckit på länge.
Ska ta med mig några bitar och åka över till min pappa lite senare så att även han kan avnjuta en stor kopp med denna ljuvliga dryck.

Varm Choklad på Pinne, 8 st:
1.5 dl Strösocker
1.5 dl Kakao
1.5 dl Vispgrädde

Gör så här:
Blanda alla ingredienser i en bunke, till en tjock smet.
Klicka ut smeten på en bit plastfolié och rulla till en rulle.
Lägg i frysen i 30 minuter.
Dela rullen i 8 jämnstora bitar och forma till kuber.
Rulla kuberna i lite kakao och stick ner en kanelstång i varje bit.
Koka upp en stor kopp mjölk och rör ner chokladbiten tills den är helt smält.
Låt kanelstången ligga kvar i koppen för en god och mild smak av Kanel.
Toppa gärna med marshmallows och lite chokladknappar, gärna lite vispad grädde också.
Det kan inte bli för mycket av det goda!

Ha nu en superfin onsdag kära vänner!
Kram. ♥

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

6 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Suzette Lindberg
Suzette Lindberg
8 years ago

Hej Frida! Detta måste jag verkligen testa! Jag är nyfiken vad du använder för kamera/objektiv, vet att det är människan bakom kameran som gör bilden men hade varit skoj att veta. Har du även något bra tips när man vill fota mat/bakverk?

Chips&Choklad
8 years ago

Åh det där måste jag testa. Helfestligt ju!

Petra
Petra
8 years ago

Hej! Kan man förvara dom i frysen och ta fram efter behag?

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Petra
8 years ago

Absolut! 🙂

Chips&Choklad
8 years ago

Åh det där måste jag testa. Helfestligt ju!

Chips&Choklad
8 years ago

Åh det där måste jag testa. Helfestligt ju!

Nästa inlägg

Bakning i Nyhetsmorgon Söndag

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x