Daimglass. Ja, en galet simpel glass som görs på endast 3 ingredienser och helt utan glassmaskin eller andra avancerade köksredskap.
Ett fiffigt tips är att sticka ner glasspinnar i glassen och sedan skära ut lagom stora glassar runtom pinnarna. Så får alla en varsin glasspinne, smart va?
Här visar jag steg för steg när jag gör denna glass.
Hemgjord Daimglass:
2.5 dl vispgrädde
0.5 burk kondenserad sötad mjölk
2 st dubbeldaim
ev. Glasspinnar
Gör så här:
Börja med att hälla vispgrädden och den kondenserade mjölken i en bunke.
Vispa med elvisp tills det bildar styva toppar.
Krossa daimen och vänd ner den i smeten.
Häll upp i en brödform och ställ i frysen.
Efter ett par timmar tar du ut formen och trycker i dina glasspinnar.
Skär sedan, när glassen är fryst, mellan varje pinne så att alla får en varsin glasspinne.
LYCKA TILL! ♡
Var köper du dina glasspinnar? 😀
Dessa har jag fått av en fd. Sponsor för länge sedan.. Men det finns på panduro tex. Även på olika sidor på internet som säljer saker för bakning. 🙂
Ska det inte vara några ägg i smeten?
Hej! Nej, inget ägg i smeten! 🙂
Hej! Hittade din blogg för kanske 1 månad sen och måste bara säga ällllllllskar den! Grymt bra blogg, och din energi alltid så glad man blir glad bara man läser dina inlägg! Du verkar va en riktigt GO och glad människa 🙂
Tänkte fråga om man kan byta ut daimen till snickers? Min man älskar nämligen snickers och glass så tänkte överraska honom med snickersglass 🙂
Kram
Marie
Hej! Nu blev jag varm i hela kroppen, och glad! Tusen tack för dina fina ord, rara du!! Självklart kan du byta ut den, det blir nog ÄNNU godare då! Jag älskar också snickers!! Skriv hur det blev! Muuums. Kram på dig! <3
Hej! Visst har du inte kokat den kondenserade mjölken? 🙂 Kram!
Så god glass! Krämig och fluffig, jättebra konsistens. Lite väl sött för min smak kanske, tror du man kan minska på mängden kondenserad mjölk i förhållande till grädden utan att sabba konsistensen? Eller till och med ta den osötade och tillsätta sötning själv?