Blandat

Svar på Frågestund

IMG_7556

Här kommer mina svar på era frågor!
Det blev många frågor denna gång. Kul! 🙂

Om du öppnar ett eget café, vad skulle det heta?
Denna fråga är faktiskt jättesvår.
Men jag hoppas på att kanske ha ett litet, lantligt café när jag blir gammal och då ska det heta ”Tant Fridas Café”, ha ha..

Hur gammal är du?
Jag är 21 år gammal, fyller 22 i höst.

Har fattat det som att du jobbar med bakning, hur kom du dit?
Det stämmer! Jag bakade och fotade massor bra länge innan jag bestämde mig för att starta en bakblogg.
Jag drev sedan en bakblogg hos blogg.se i nästan två år innan den flyttades till Veckorevyn där jag nu är.
Det är många, många timmars träning på både att baka och fotografera som ligger bakom allt detta.

Vilka är dina bästa baktips?
Mitt allra bästa tips är att läsa igenom receptet noga två, gärna tre gånger innan du sätter igång så att du vet i vilken ordning du ska göra vad.
Även att inte stressa. Stressar man i köket brukar det inte sluta bra.
Och ha KUL! Det ska vara roligt att baka! 🙂

Vad gillar du mest att baka?
Tårtor just nu. Åh, jag älskar tårtor.
Men även matbröd. Surdegsbröd, det är roligt och rogivande.

Hur kommer du på allt du bakar?
Jag brukar säga att min fantasi har väldigt få gränser när det kommer till bakning.
Jag får inspiration till bakverk vart jag än är, på olika vis.
Det kan vara en blomma, en fjäril eller andra saker som inspirerar mig.

Hur ser ditt drömliv ut?
Mitt drömliv ser ut som så att jag bor i ett stort lantligt hus nere på Öland tillsammans med min sambo och våra två små Yorkshireterrier.
Vårt företag har rullat igång ordentligt och jag bakar som aldrig förr.
En stor trädgård med mycket frukt och bär ska vi ha.
Och vi ska äga vår egen tid, om ni förstår vad jag menad.

Kan du beskriva ungefär hur en vanlig dag ser ut för dig?
Oj, vad svårt. Alla dagar är verkligen olika för mig.
Men vad jag kan säga är att alla dagar inkluderar bakning på ett eller annat vis.

Vad gör du med allt du bakar?
Ger bort till nära och kära.

Recepten som du skriver ut på bloggen, kommer du på dem själv?
Ja, till största del är det mina egna recept.

När började du baka och vart kommer intresset ifrån? 
Jag började baka när jag var liten och hade det jobbigt hemma.
Bakning var någonting som jag var bra på och någonting som fick mig att må bra.
Det har varit min terapi i många år och genom det har intresset vuxit fram mer och mer.

Vad är det lättaste att baka?
Det måste väl ändå vara småkakor 🙂

Vad är det svåraste att baka?
Flarn. De små jöklarna bränns alltid..

Är det mycket av det du bakar som blir dåligt?
Nej, inte mycket alls faktiskt.
Jag slänger nog inte mer än en sats av någonting jag bakat en gång i månaden nu för tiden.

Har för mig att du skrev någonting om Hela Sverige Bakar, hur blev det med det?
Ja, precis. Det gjorde jag! Jag var där och gick vidare till sista castingen innan jag valde att hoppa av.
Produktionen var mer intresserad av min bakgrund med en förälder som missbrukat än mina bakkunskaper.
De frågade till och med mig om jag tror att min förälder kan ställa upp och vara med i TV och berätta historien ur sitt perspektiv.
Och där kände jag NEJ! Fy tusan. Jag blev så arg och besviken.
Men jag är så oerhört glad över att jag tog det beslutet som jag gjorde, jag har inte ångrat det en enda sekund såhär i efterhand.

Har du någon träningsrutin, eller vad får dig att hålla formen?
Rutin och rutin.. Jag hoppar hopprep varje kväll och går raska promenader samt springer.
Men ingen rutin direkt. Det som får mig att hålla formen är att jag inte kan gå upp i vikt.
Jag har kämpat med min vikt sedan 7e klass och jag kan fortfarande inte öka ett endaste gram trots att jag äter som en häst..

Hur ofta/hur mycket av dina bakverk äter du egentligen?
Ingenting alls. Om det inte är kalas eller andra tillställningar.
Jag smakar på allt som ska ut på bloggen bara för att kunna beskriva för er hur det smakar.
Men det är ingenting mer än så. En tesked, knappt det, av alla bakverk.
Sedan får nära och kära äta upp resten. 🙂

Om du inte skulle starta en blogg om bakning, vad hade bloggen då handlat om?
Jag hade en blogg innan min bakblogg.
En personlig blogg. Den handlade mycket om mig och min dåvarande webshop.

Favorit- konditor & kock?
Oj, vilken svår fråga.. Men favoritkock är nog Per Morberg.
Han är så härlig i köket och ingenting behöver vara perfekt. Det gillar jag!
Konditor.. Det måste vara Magnus Johansson.

Har du gått någon som helst utbildning inom matlagning/bakning eller är du helt självlärd?
Jag är helt självlärd. Inte ens en kvällskurs har jag gått.

Favoritbok?
Oj, jag kommer inte ihåg vad den heter. Jag har letat efter den jättelänga nu men kommer inte på titeln..
Det handlar i alla fall om en tjej som får göra samhällstjänst efter snatteri och den gör hon på ett hem där folk är sin sista tid i livet.
Hon träffar en kille på detta hem, Gabriel, de blir jättebra vänner och sedan dör Gabriel..
Någon som kan hjälpa mig? haha

Favorit TV-serie?
Revenge och Pretty little liars, hehe

Vilket är det populäraste receptet på din blogg?
Det vet ni nog om vid det här laget. Himmelsk Jordgubbstårta!
Det är över 2000(!!) som lagt ut bilder på sin version av den på internet.
Det är någon som suttit och räknat. Haha
Och det gör mig så lycklig!

Hur ofta bakar du?
Jag bakar åtminstone 6 av 7 dagar i veckan.

Bästa redskap i köket?
Värmetåliga och bra Slickepottar och min palett från Global.
SÅ BRA grejer! Ett måste tycker jag. 🙂

Vilken köksmaskin har du?
En rosa Ankarsrum Assistent.
Men suktar nu efter en Kitchen Aid. Får se om jag förtjänar att köpa en liten sommarpresent till mig själv kanske?

Är du allergisk mot någonting?
Någonting ätbart eller? – Nej
Annars nyser jag av pollen, som de flesta andra.

Har du någon fobi?
Ja! Jag har en fobi som jag haft så länge jag kan minnas.
Jag lider av Emetofobi, vilket är kräkfobi.
Jag kan inte kräkas själv och kan definitivt inte höra eller se andra människor göra det heller.
Om någon i min närhet ska kräkas så ber de mig hålla för öronen och stänga in mig i ett annat rum först..
Och så har jag en hemsk sjukhusfobi.
Jag får svimmningsattacker varje gång någon nämner sjukhus, typ.
Det är oerhört jobbigt. Speciellt när min sambo kör cross och enduro och har varit på alla världens sjukhus.
Jag svimmade nästan när jag var med min ena hund hos veterinären för att han hade fått något i ögat.
Jag tål inte när människor är sjuka.

Du skrev tidigare att du har problem med lederna, har du någon sjukdom?
Jag är under utredning ang. mina leder.

Hur är du som person?
Glad, nästan jämt. Sprallig. För snäll.
Ser till så att alla andra mår bra även om jag själv mår skitdåligt.
Ödmjuk även om jag just nu beskriver mig själv som en ängel just nu, haha..
Nej men jag försöker vara en person som jag själv vill möta.

Favoritchoklad?
All 70%-ig choklad.

När flyttade du hemifrån?
När jag var 20 år 🙂

Favoritmaträtt?
TACOS! MUMS!

 TACK FÖR ALLA FRÅGOR!
Ha en underbar dag nu fina vänner.
Kram. ♥

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

8 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Josefin
Josefin
8 years ago

Åh, har också läst den boken! Minns inte vad den heter bara.. Den är från en sådan där bokklubb som man fick böcker hemsickat varje månad. Så bra 🙂

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Josefin
8 years ago

En kommentar längre ner skrev titeln. ”Neon i regn”. Måste hitta den på internet och beställa den. Nostalgi från ungdomens dagar. Ha ha.. Mvh Tanten! 😉

Ewa Nilsson
Ewa Nilsson
8 years ago

Har tyvärr en Kitchen Aid, tycker inte alls att den är så bra som många säger, kan inte hantera särskilt stora degar, men snygg är den ju, min är röd.

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Ewa Nilsson
8 years ago

Det enda jag ska ha min till är för att Vispa smet med. Ej någon brödbakning då min ankarsrum sköter det så bra! 🙂

Tiger
Tiger
8 years ago

Boken heter Neon i regn, jag kände igen storyn från en bok jag fick från Funtasie Club när jag var yngre… 🙂 Den är skriven av Cheryl Lanham och heter Remember Me på engelska. Tack för en supermysig blogg förresten! Jag har bokmärkt massor av dina recept som jag vill prova på någon gång. 🙂

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Tiger
8 years ago

DU ÄR EN ÄNGEL!! Åh, tusen tack! Den fick jag också när jag var yngre och läste den om och om igen flera gånger. Har inte läst den på flera år men har heller inte kunnat glömma bort den. Nu för tiden läser jag sällan bäcker så därför är det fortfarande min favorit, haha.. Tack själv snälla du! Stor kram. <3

malin
malin
8 years ago

Hej! Roligt inlägg! Ang ditt problem med vikt och leder, har du kollat om det kan vara glutenintolerans?

Frida
8 years ago

Men åh, haha! När jag har drömt om att köpa ett gammalt hus i byn där jag är uppväxt och göra om det till cafe eller liknande har jag tänkt ”Tant Fridas lantcafé” ;)Däremot kommer jag aldrig göra det så jag hoppas att du gör det! 😀

Nästa inlägg

Lasagnemuffins

8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x