Wihoo, idag är det Våffeldagen!
Jag gillar den här dagen.
Dels för att jag just nu (till frukost) sitter och mumsar på en farligt god Våffelglass men även för att det kommer att bli en bra dag.
Ska ni äta någon våffla idag?
Om svaret är JA på den frågan så tycker jag att ni måste prova min Våffeltårta eller dessa Våffelglassar. ↓
Dessa Våffelglassar är verkligen en höjdare.
Både idag, för att det är Våffeldagen, men också andra dagar.
Speciellt varma sommardagar. Och speciellt till barnen.
Barn älskar dessa glassar!
Det är, som ni ser, Våffelhjärtan som jag fyllt med glass, doppat i mörk choklad och toppat med karamellströssel.
Jag lovar att dessa kommer att göra succé.
Jag valde att ta en vaniljglass med jordgubbssås att fylla emellan.
Det var det jag hade kvar sedan jag gjorde glass för ett tag sedan.
Men det funkar givetvis att fylla dem med den glass man gillar bäst.
6 st.
Våffelglassar:
2.5 Våfflor
6 dl Glass
100 g Choklad
Strössel
Gör så här:
Börja med att dela våfflorna i hjärtan, 12 st hjärtan.
Skopa en dl glass på hälften av alla hjärtan.
Tryck sedan fast resterande hjärtan på glassen så att det blir som en sandwich.
Lägg dem i frysen en stund och smält under tiden chokladen.
Doppa glassarna i den smälta chokladen och strö genast på lite strössel.
Förvara glassarna i frysen och tag fram direkt innan servering.
LYCKA TILL! ♡
men åh. sluta suktas 😉
läste ditt inlägg på insta. jag är själv på jakt efter att hitta det jag älskar och det som gör mig lycklig. idag vaknar jag upp varje dag och har ångest för att gå till jobbet. Vad är det du jobbar med idag? Din blogg gör mig så glad och du inspirerar jättemycket! jag testar nästan varje recept du lägger ut! Har du möjlighet så berätta gärna lite mer om din vardag. Jag vill jättegärna veta hur man kan få in mer bak i vardagen och kanske till och med jobba med det.