Hej! ♥
Vilken underbar tisdag! Positiva besked, har fått massor gjort och än är det flera timmar kvar på denna dag.
Idag fick min sambo våfflor till lunch, stackarn.. 😉
Det är ju, som alla redan vet(?), Våffeldagen imorgon.
Den populära Våfflan ska firas.
Hur brukar ni äta er våffla?
Här nedan får ni ett recept på en av mina favoriter när det kommer till Våfflor.
Nämligen VÅFFELTÅRTA!
Åh, denna tårta är verkligen ljuvlig.
Jag har valt att varva våfflor, syltgrädde med en nutellagömma i mitten toppad med färska hallon och choklad.
Den är verkligen barnsligt god! Och barm älskar denna! Även vuxna barn. 🙂
Denna tårta placerar sig bland topp 3 på min Våffel-lista.
Som nummer två närmare bestämt.
Och då undrar ni så klart vilken våffla som är min nummer 1?
Kom tillbaka imorgon så får ni veta det! Det är något speciellt och SÅ gott!
Men först ut är receptet på denna tårta.
Våfflor:
5 1/4 dl Vetemjöl
4 tsk Bakpulver
3/4 tsk Salt
2 tsk Vaniljsocker
3 dl Mjölk
3 3/4 dl Kolsyrat vatten
150 g Smör
Gör så här:
Börja med att smälta smöret och ställ det sedan åt sidan.
Vispa mjölk, mjöl, bakpulver, salt, vaniljsocker och smör i en skål.
Tillsätt till sist det kolsyrade vattnet och rör ihop en jämn smet.
Låt smeten stå i 20 minuter, värm upp våffeljärnet-
Grädda våfflorna i järnet tills de blir gyllenbruna.
–
+ 4 dl Vispgrädde
+ Sylt, hallon/ jordgubb
+ 1.5 dl Nutella
+ Färska Bär
+ riven Choklad
Gör så här:
Börja med att lägga en våffla på ett fat.
Bred lite nutella i mitten av våfflan och bred sedan över ett lager med grädde som du blandat med lite sylt.
Lägg på nästa våffla och gör samma sak.
Återupprepa med så många våfflor du vill ha.
Toppa med färska bär och lite riven choklad.
Hej! Tänkte testa ditt recept på våffeltårtan men vad för du med det smälta smöret? Det framgår inte om det används för stekning eller in i smeten?//
Hej! Det ska blandas ner i smeten! 🙂
blir det liknandd med vanligt vatten? Eller måste det va kolsyrat?
Kolsyrat vatten gör att Våfflorna blir frasiga! 🙂