Hej på er!
Jag vill börja med att tacka er för att ni kikar in här, igår var vi över 31.000 här inne. Det är ju galet!
Så himla roligt! Så, ett stort TACK till er & (31)tusen bamsekramar. ♥
Nu ska ni få ett smarrigt recept på Kakor.
Igår bakade jag lite olika småkakor av det jag hade hemma i skafferiet.
Bland annat blev det dessa Havrekakor med nötter, choklad & kokos. Fantastiskt goda.
Det är superenkelt att svänga ihop dessa kakor och goda blir de!
En annan väldigt bra sak är att man kan frysa ner degen och sedan ta upp den, skära i skivor och grädda.
Perfekt när man får oväntat besök. Jag har alltid minst en kakdeg i frysen.
Nu ska ni få receptet på dessa godbitar.
Havrekakor:
75 g Smör
1 dl Nötmix
60 g Choklad, 70%
1.5 dl Vetemjöl
3 dl Havregryn, gärna fiber
0.75 dl Strösocker
0.25 tsk Salt
2 msk Kokos
1 tsk Bakpulver
1 msk Sirap, ljus
0.25 dl Vatten
Topping:
40 g Choklad, 70%
Nötmix
Kokos
Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 200°C och klä en plåt med bakplåtspapper.
Blanda samman mjöl, havregryn, strösocker, salt, kokos och bakpulver.
Tillsätt smöret och arbeta ihop en grynig massa.
Tillsätt sirap och vatten, arbeta ihop en smidig deg.
Hacka chokladen och nötterna, arbeta sedan in blandningen i degen.
Forma degen till en rulle, 5 cm i diameter och plasta in.
Lägg degen i kylskåpet i 30 minuter.
Skär sedan rullen i 10 skivor, lägg dem på plåten och platta till dem.
Ställ in plåten i ugnen och sänk temperaturen till 175°C.
Grädda i mitten av ugnen i 10-12 minuter.
Låt svalna på ett avsvalningsgaller.
–
Smält sedan chokladen och rippla den över kakorna.
Strö över nötter och kokos.
Hej 🙂
Vad använder du för kamera för att få så bra bilder?
Hej! Jag fotar med en Canon EOS 7D. Kram
men dör. Ge mig <3
Åh vad fina bilder, ser supergott ut!!
är nötmixen saltad? dom ser såå goda ut, och säkert ganska nyttiga också 🙂