
Hej på er!
Äntligen har jag en liten stund över att tillägna mina fina läsare och min bakblogg.
Det är väldigt mycket annat som tar upp all tid just nu, men det blir bättre.
Jag är på väg och ska åka och handla hem massor med ingredienser. Idag sätter julbaket igång på riktigt!
Jag kommer att ha en julkalender här på bloggen i år. Den kommer jag att varva alla luckor med julrecept och lite tävlingar. Ska bli väldigt roligt, så nu har jag en del att förbereda.. 🙂
Äntligen har jag en liten stund över att tillägna mina fina läsare och min bakblogg.
Det är väldigt mycket annat som tar upp all tid just nu, men det blir bättre.
Jag är på väg och ska åka och handla hem massor med ingredienser. Idag sätter julbaket igång på riktigt!
Jag kommer att ha en julkalender här på bloggen i år. Den kommer jag att varva alla luckor med julrecept och lite tävlingar. Ska bli väldigt roligt, så nu har jag en del att förbereda.. 🙂

Men först och främst ska jag idag bjuda er på ett fantastiskt bra recept på en Prinsesstubbe. ♥
Tårtbotten:
3 Ägg
2 dl Strösocker
2 tsk Bakpulver
2 dl Vetemjöl
1/2 dl Mjölk
3 Ägg
2 dl Strösocker
2 tsk Bakpulver
2 dl Vetemjöl
1/2 dl Mjölk
Vaniljkräm:
2 dl Mjölk
2 Äggulor
1 msk Strösocker
1 msk Maizena majsstärkelse
1 msk Vaniljsocker
2 dl Mjölk
2 Äggulor
1 msk Strösocker
1 msk Maizena majsstärkelse
1 msk Vaniljsocker
Fyllning:
150 g Hallon, färska eller tinade
2 msk Strösocker
4 dl Vispgrädde
150 g Hallon, färska eller tinade
2 msk Strösocker
4 dl Vispgrädde
Garnering:
Grön Marsipan
Rosa Marsipan
Mörk Choklad
Florsocker
Grön Marsipan
Rosa Marsipan
Mörk Choklad
Florsocker
Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 250°C.
Vispa ägg och strösocker poröst.
Vänd ner de torra ingredienserna försiktigt och tillsätt sedan mjölken.
Rör försiktigt ihop en jämn smet.
Häll smeten i bakpapperklädd långpanna (30 x 35 cm).
Grädda i mitten av ugnen i ca 6 minuter.
Vispa ägg och strösocker poröst.
Vänd ner de torra ingredienserna försiktigt och tillsätt sedan mjölken.
Rör försiktigt ihop en jämn smet.
Häll smeten i bakpapperklädd långpanna (30 x 35 cm).
Grädda i mitten av ugnen i ca 6 minuter.
Låt svalna i formen, under bakduk.
–
Gör vaniljkrämen under tiden:
Vispa samman mjölk, äggulor, strösocker och maizena i en kastrull.
Sjud krämen under ständig omrörning tills den tjocknar.
Smaksätt med Vaniljsocker och låt kallna.
Gör vaniljkrämen under tiden:
Vispa samman mjölk, äggulor, strösocker och maizena i en kastrull.
Sjud krämen under ständig omrörning tills den tjocknar.
Smaksätt med Vaniljsocker och låt kallna.
–
Medan vaniljkrämen kallnar så rör du ihop hallon och strösocker.
Mosa hallonen en aning.
–
Vispa även grädden till en ganska hård och fast grädde.
Medan vaniljkrämen kallnar så rör du ihop hallon och strösocker.
Mosa hallonen en aning.
–
Vispa även grädden till en ganska hård och fast grädde.
Dra nu bort pappret från tårtbotten och dela den sedan i tre lika stora delar.
Börja med att breda hallon på det understa lagret.
Lägg på en till botten och bred på vaniljkräm.
Lägg på sista botten och bred sedan grädde över hela stubben.
Ett tunt lager runt kanterna och ett tjockt lager format som en kupol på toppen.
Ställ i kylen medan du arbetar marsipanen.
Kavla ut en bit marsipan, ca 300g, till en stor rektangel.
Lägg den över tårtbotten och skär bort kanterna.
Smält tre bitar mörk choklad.
Pudra över florsocker, ringla över choklad och gör en liten marsipanros att sätta i mitten.
Börja med att breda hallon på det understa lagret.
Lägg på en till botten och bred på vaniljkräm.
Lägg på sista botten och bred sedan grädde över hela stubben.
Ett tunt lager runt kanterna och ett tjockt lager format som en kupol på toppen.
Ställ i kylen medan du arbetar marsipanen.
Kavla ut en bit marsipan, ca 300g, till en stor rektangel.
Lägg den över tårtbotten och skär bort kanterna.
Smält tre bitar mörk choklad.
Pudra över florsocker, ringla över choklad och gör en liten marsipanros att sätta i mitten.

LYCKA TILL! ♡
Åh julgodis! 😀 Vad skoj det låter med julkalender!
och fin prinsesstubbe också 🙂
Tack snälla! Kram 🙂
Hej! Jag hittade precis din blogg i jakt på nya recept. Måste bara säga att du är fantastiskt duktig och gör tar otroligt fina bilder! Har sparat ner ett gäng recept som jag ska testa på 🙂
Tack snälla du! <3