Hej på er!
Denna vecka är det så klart Halloween-tema på bloggen.
Jag tänkte att jag inleder denna vecka med riktigt mumsiga Skumrutor. Så himla enkelt och gott!
Jag tänkte att jag inleder denna vecka med riktigt mumsiga Skumrutor. Så himla enkelt och gott!
Jag har gjort mina Skumrutor orange med svart kokos, liksom lite Halloween-inspirerade.
Jag sitter faktiskt och mumsar på en av dessa nu i skrivandes stund. De är verkligen goda.
Om ni gillar mumsmums och kokosbollar så kommer dessa göra succé hos er.
Om ni gillar mumsmums och kokosbollar så kommer dessa göra succé hos er.
Nu ska ni få receptet på dessa fantastiskt enkla och supergoda Skumrutor.
Skumrutor:
1 1/4 msk Gelatinpulver
3 1/2 msk Vatten
4 dl Strösocker
1 dl Vatten
2 Äggvitor, från stora ägg
1 msk Vaniljsocker
4 dl Kokos
1 1/4 msk Gelatinpulver
3 1/2 msk Vatten
4 dl Strösocker
1 dl Vatten
2 Äggvitor, från stora ägg
1 msk Vaniljsocker
4 dl Kokos
+ Orange & Svart färg
Gör så här:
Börja med att klä en långpanna med bakplåtspapper.
Lös gelatinpulver i 3,5 msk kallt vatten, låt svälla en stund.
Häll strösocker och 1 dl vatten en kastrull, värm och rör tills sockret har smält.
Lägg i gelatinet och rör tills det löst sig, låt svalna något.
Vispa under tiden äggvitorna till ett hårt skum, i några minuter.
Häll i sockerlagen i äggsmeten under kraftig omrörning.
Blanda ner vaniljsockret och den orangea geléfärgen.
Vispa länge med elvisp, tills det liknar en luftig och fast marängsmet, ca 20 minuter.
–
Färga kokosen under tiden:
Häll all kokos i en liten plastpåse, droppa ner svart karamellfärg och gnugga kokosen i påsen tills all kokos fått en grå/svart ton.
–
Strö en 1.5 dl av kokosen i långpannan.
Häll den färdigvispade smeten i formen och bred ut med hjälp av en slickepott.
Strö över ett jämnt lager med kokos och ställ formen i kylskåpet i minst 4 h, gärna över natten.
–
Skär sedan ut fyrkantiga bitar och doppa kanterna på dem i resten av kokosen.
Lägg i en burk med lock och förvara i kylskåpet.
Börja med att klä en långpanna med bakplåtspapper.
Lös gelatinpulver i 3,5 msk kallt vatten, låt svälla en stund.
Häll strösocker och 1 dl vatten en kastrull, värm och rör tills sockret har smält.
Lägg i gelatinet och rör tills det löst sig, låt svalna något.
Vispa under tiden äggvitorna till ett hårt skum, i några minuter.
Häll i sockerlagen i äggsmeten under kraftig omrörning.
Blanda ner vaniljsockret och den orangea geléfärgen.
Vispa länge med elvisp, tills det liknar en luftig och fast marängsmet, ca 20 minuter.
–
Färga kokosen under tiden:
Häll all kokos i en liten plastpåse, droppa ner svart karamellfärg och gnugga kokosen i påsen tills all kokos fått en grå/svart ton.
–
Strö en 1.5 dl av kokosen i långpannan.
Häll den färdigvispade smeten i formen och bred ut med hjälp av en slickepott.
Strö över ett jämnt lager med kokos och ställ formen i kylskåpet i minst 4 h, gärna över natten.
–
Skär sedan ut fyrkantiga bitar och doppa kanterna på dem i resten av kokosen.
Lägg i en burk med lock och förvara i kylskåpet.
Dessa skumrutor är verkligen en storfavorit hos barn.
Lycka till med bakningen nu fina ni! ♥
Så coola bilder du har fixat och ser gott ut med.ska ha halloween fest på lördag så då blir det baka lita gott…kul med lita tips 🙂
ser gott ut
Riktigt läskigt fina! 😉 var hittade du orange färg?
Det finns att beställa på internet! Märket är Wilton. 🙂
Men gud vilken härlig blogg med en massa bak 🙂 själv älskar jag att baka med 🙂
Tack snälla du! Ja, visst är det roligt! 🙂
Oj, vad goda de ser ut! Och inte bara till Halloween. Kan ju dekoreras olika till olika högtider. Tack!
De är supergoda! Precis! Jag har även gjort dessa till Jul. Hade de vita med rött kokos 🙂