
Som de flesta av er säkert redan vet är det Kanelbullens dag imorgon, den 4:e oktober.
Och oktober månad är en rosa månad. En månad för rosa bandet och bröstcancer.
Vad passar då bättre än Kanelbullar med rosa pärlsocker i rosa pappersformar, med rosa smultronsaft och rosa sugrör? Dessa bullar var inte bara de finaste- utan även de godaste jag någonsin bakat! 🙂
Och oktober månad är en rosa månad. En månad för rosa bandet och bröstcancer.
Vad passar då bättre än Kanelbullar med rosa pärlsocker i rosa pappersformar, med rosa smultronsaft och rosa sugrör? Dessa bullar var inte bara de finaste- utan även de godaste jag någonsin bakat! 🙂

Jag har kommit på att rosa är så fint när det kommer till bakning. Det piffar upp vilket “tråkigt” bakverk som helst.

Nu ska ni få receptet på dessa fantastiskt goda bullar, så att ni kan baka dem till imorgon! 🙂
Saftiga Kanelbullar:
50 g Jäst
5 dl Mjölk
150 g Smör, rumsvarmt
2 msk Honung, flytande
10-12 dl Manitoba Cream
1 msk Vaniljsocker
1 msk Kardemumma
1/2 tsk Salt
5 dl Mjölk
150 g Smör, rumsvarmt
2 msk Honung, flytande
10-12 dl Manitoba Cream
1 msk Vaniljsocker
1 msk Kardemumma
1/2 tsk Salt
Fyllning:
200 g Smör, rumsvarmt
2 dl Strösocker
2 msk Vaniljsocker
3 msk Kanel
200 g Smör, rumsvarmt
2 dl Strösocker
2 msk Vaniljsocker
3 msk Kanel
Gör så här:
Lös jästen i den kalla mjölken, i bunken till din assistent.
Mortla kardemumman.
Tillsätt resten av ingredienserna i degspadet och arbeta degen i 15-20 minuter på medelhög hastighet.
Känn dig fram med mängden på mjölet.
–
Under tiden som degen arbetas i maskinen kan du röra ihop ingredienserna till fyllningen så att den blir fluffig.
–
När degen arbetats färdigt så delar du den i två delar och kavlar ut varje del till en stor rektangel.
Bred på rikligt med fyllning och vik degen på mitten.
Sporra upp remsor, ca 2 cm tjocka.
Tvinna remsorna och snurra ihop till en bulle, lägg på bakpapperklädd plåt.
Låt bullarna jäsa under bakduk i ca 1 – 1 1/2 h.
–
Sätt ugnen på 250°C.
Pensla de färdigjästa bullarna med ägg och strö över färgat pärlsocker.
Grädda bullarna i mitten av ugnen i 8-10 minuter.
–
Du ser att dina bullar är klara när det är en gyllene färg på undersidan av bullen, så lyft på en bulle med en stekspade och kolla.
–
Låt svalna en aning på galler innan du äter dem med ett glas kall mjölk eller saft.
Lös jästen i den kalla mjölken, i bunken till din assistent.
Mortla kardemumman.
Tillsätt resten av ingredienserna i degspadet och arbeta degen i 15-20 minuter på medelhög hastighet.
Känn dig fram med mängden på mjölet.
–
Under tiden som degen arbetas i maskinen kan du röra ihop ingredienserna till fyllningen så att den blir fluffig.
–
När degen arbetats färdigt så delar du den i två delar och kavlar ut varje del till en stor rektangel.
Bred på rikligt med fyllning och vik degen på mitten.
Sporra upp remsor, ca 2 cm tjocka.
Tvinna remsorna och snurra ihop till en bulle, lägg på bakpapperklädd plåt.
Låt bullarna jäsa under bakduk i ca 1 – 1 1/2 h.
–
Sätt ugnen på 250°C.
Pensla de färdigjästa bullarna med ägg och strö över färgat pärlsocker.
Grädda bullarna i mitten av ugnen i 8-10 minuter.
–
Du ser att dina bullar är klara när det är en gyllene färg på undersidan av bullen, så lyft på en bulle med en stekspade och kolla.
–
Låt svalna en aning på galler innan du äter dem med ett glas kall mjölk eller saft.

LYCKA TILL! ♡
När du köper ingredienser till dina bullar,
köp då även ett Rosa band.
Cancerfondens rosa band kostar 25 kronor, varav 23 kronor går till cancerforskning och kampen mot bröstcancer.* Bandet säljs hos ICA, Lindex, Apoteket och XL-BYGG från den 15 september.
*Undantagna är ideella föreningar och patientföreningar som säljer band – de får behålla fem respektive tio kronor.
Såg gott ut! Måste nog också baka bullar nån dag!
Hej,
Jag är med i en tävling Loreal håller, där priset är min dröm! Att få titeln Loreal Paris Trendsetter 2015, man får göra allt som har med mode att göra allt ifrån att åka på modeevent och chansen att träffa stora kändisar inom mode. Det skulle göra min dag om du ville lägga en röst på mig om du gillar mitt bidrag! http://lorealparis.se/all-about-style/3412/ Tack på förhand, kramar Sanna! / http://Www.fashionjoint.se
Vilka fina bilder 🙂
Tack snälla du! 🙂
Ser goda ut, kan man använda vanligt vetemjöl?
Ser fantastiska ut! Hur får du bullarna att jäsa med kall mjölk?? Eller de kanske inte ska "fluffa" till sig??
Har 30 min kvar på min jäsning se om det händer ngt under den tiden 🙂
Mina bullar jäser jättebra efter att degen arbetats länge och då blivit ljummen/varm. Sen får de ju jäsa 1-2 timmar 🙂 Blev bullarna bra?
kolla gärna in min blogg där jag skriver om vardag, skönhet, fashion, shopping, dans och mycket mer:)
http://waags.devote.se/
kolla gärna in min blogg där jag skriver om vardag, skönhet, fashion, shopping, dans och mycket mer:)
http://waags.devote.se/
HEj! Hur många bullar blir de ungefär?’
Ca 25 “normalstora” bullar! 🙂
Gudomligt fina! Älskar kanelbullens dag, då får man ta del av en massa superrecept från olika inspirerande bloggar!
Tack snälla! Ja, visst är det roligt!! 🙂
Körde 15 min men det blev väldigt lös deg går den använda ändå?
Du kan ha i mer mjöl!
din blogg är ju livsfarlig
så söta dom blev! 🙂
så söta dom blev! 🙂
Ja, visst blev de! 🙂
Provade baka ditt recept då jag letade efter just saftiga kanelbullar och ditt recept var jättebra. Mumsiga och saftiga bullar blev det. En väldigt god fyllning med. 🙂 Du har en trevlig blogg och jag kommer fortsätta baka från dina recept, bra beskrivningar och fina bilder! Tack för du bloggar så bra! 🙂
Vad roligt att höra! Tack snälla du. Kram på dig 🙂
En fråga kan degen jäsa inann man gör bullarna eller ska bullarna jäsa direkt?
Hej!
Mina bullar blev supergoda!! Dock väldigt platta….vad gjorde jag för fel? Arbeta degen för lite? Jäste för lite? :/ Tack för en inspirerande blogg!! Kram