Hej på er! 🙂
Nu var det ett par dagar sedan som jag uppdaterade här inne, men jag har nämligen börjat på ett nytt jobb denna vecka så just nu är det ganska mycket som händer. Det är otroligt roligt, men jag måste prioritera bort bloggen ibland. Så blir det, men jag bakar på så mycket jag kan ändå. Att det tar ett par dagar mellan inläggen gör ju ingenting. Jag ser att ni är här inne och kikar ändå, vilket är väldigt roligt! 🙂
Idag kommer jag att bjuda på ett fantastiskt recept på en försvinnande god Äppelkaka.
Äpplena ute i träden är så himla goda nu, och perfekta att baka med.
Det går så fort att svänga ihop en äppelkaka. Så igår innan jobbet hann jag både baka- och fota denna goding!
Nu ska ni få receptet!
Äppelkaka:
5 st Äpplen
4 msk Farinsocker
1 msk Vaniljsocker
1 tsk Kardemumma
–
150 g Smör, rumsvarmt
1 3/4 dl Strösocker
1 tsk Vaniljsocker
3 Ägg
3 dl Vetemjöl
1 1/2 tsk Bakpulver
1/2 dl Standardmjölk
5 st Äpplen
4 msk Farinsocker
1 msk Vaniljsocker
1 tsk Kardemumma
–
150 g Smör, rumsvarmt
1 3/4 dl Strösocker
1 tsk Vaniljsocker
3 Ägg
3 dl Vetemjöl
1 1/2 tsk Bakpulver
1/2 dl Standardmjölk
Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 175°C.
Tag fram en springform (25 cm) och klä med bakplåtspapper.
–
Skölj och skär äpplena i skivor – lägg dem i en bunke.
Strö över farinsocker, kardemumma och vanilj. Rör om ordentligt.
Ställ åt sidan.
–
Vispa smör och socker fluffigt.
Tillsätt ett ägg i taget och rör till en jämn smet.
Sikta ner vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver.
Rör om försiktigt till en klumpfri smet.
Tillsätt till sist mjölken och rör om försiktigt.
Häll upp smeten i formen.
Tryck ner äppelbitarna så att skalet hamnar uppåt.
–
Grädda i mitten av ugnen i ca 35-40 minuter.
Låt kakan svalna en aning innan du lyfter över den att svalna på ett galler.
Ät & Njut!
LYCKA TILL! ♡
Superfint mönster på kakan!
Tack snälla! 🙂
Låter hur gott som helst!