Hej på er! 🙂
Hoppas att ni har haft en fin vecka och att ni nu har en rolig helg framför er.
Ska ni kanske baka något smaskigt?
Ska ni kanske baka något smaskigt?
Jag satte igång ett storbak igår. Jag kan aldrig endast baka en sak, utan minst två och gärna fyra-fem.
Så igår blev det tre olika sorters kladdkakemuffins, denna vinbärskaka och lite hemgjort godis.
Idag tänkte jag dela med mig av receptet på en helt underbart god kokoskaka med röda vinbär.
Röda vinbär och Kokos kan liksom aldrig bli fel.
Botten:
200 g Smör
3 dl Vetemjöl
3/4 dl Strösocker
2 tsk Vaniljsocker
200 g Smör
3 dl Vetemjöl
3/4 dl Strösocker
2 tsk Vaniljsocker
Fyllning:
7 dl Kokos
2 dl Strösocker
6 Äggvitor
6 dl repade Vinbär
7 dl Kokos
2 dl Strösocker
6 Äggvitor
6 dl repade Vinbär
Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 200°C.
Blanda snabbt ihop alla ingredienser till botten, så att du får en deg.
Tryck ut den i en smord/bakpapperklädd form, ca 25×35 cm.
Jag använde mig av två mindre formar iställer för en stor.
Ställ sedan formen kallt i 30 minuter.
–
Förgrädda botten i nedre delen av ugnen till lätt gyllenbrun i 8-10 minuter.
–
Fyllningen: Blanda kokos, socker och äggvitor i en kastrull.
Värm på meledvärme under omrörning i ett par minuter, tills smeten börjar bli fluffig och något seg.
Ta kastrullen från värmen.
Bre ut ca. hälften av kokossmeten över den gräddade botten.
Strö över vinbären och klicka sedan över resten av kokossmeten.
–
Grädda kakan i mitten av ugnen i ca. 20 minuter, tills den blivit lätt gyllenbrun.
Låt kallna i formen och skär sedan upp i bitar.
Börja med att sätta ugnen på 200°C.
Blanda snabbt ihop alla ingredienser till botten, så att du får en deg.
Tryck ut den i en smord/bakpapperklädd form, ca 25×35 cm.
Jag använde mig av två mindre formar iställer för en stor.
Ställ sedan formen kallt i 30 minuter.
–
Förgrädda botten i nedre delen av ugnen till lätt gyllenbrun i 8-10 minuter.
–
Fyllningen: Blanda kokos, socker och äggvitor i en kastrull.
Värm på meledvärme under omrörning i ett par minuter, tills smeten börjar bli fluffig och något seg.
Ta kastrullen från värmen.
Bre ut ca. hälften av kokossmeten över den gräddade botten.
Strö över vinbären och klicka sedan över resten av kokossmeten.
–
Grädda kakan i mitten av ugnen i ca. 20 minuter, tills den blivit lätt gyllenbrun.
Låt kallna i formen och skär sedan upp i bitar.
Åh, denna kaka är så god att jag till och med drömde om den i natt.. Ni måste prova!
LYCKA TILL! ♡
Åh vad gott! Älskar kokos!
Då är vi två!
wow!
Det där ser helt underbart gott ut! 😀 Kram
Det är den vill jag lova! Kram 🙂
Går det att frysa denna? 🙂
Svar ja! 🙂
Super god! En helt fantastisk kaka!
Detta recept kommer sparas och användas många gånger. Tack!