Sötebröd

Himmelska Vaniljbullar

För ett tag sedan fick jag ett mail av en läsare vid namn Emilia.
Hon hade sett Dr. Oetker’s Jäsblandning i bakhyllan och undrade om inte jag kan provbaka med den och sedan skriva här i bloggen om det fungerar, och vad jag tycker om produkten. Det tog inte många dagar innan jag provade!
 
Jäsblandning är alltså en blandning mellan torrjäst och bakpulver.
Jäsblandningen är inte känslig för temperatur på degvätskan, vilket betyder att du kan blanda degen med både kall och ljummen vätska. Jäsblandningen blandas med mjölet och sedan arbetar man in resten av ingredienserna. När du arbetat ihop en smidig deg så bakar du ut den. Lägg bullarna på en bakpapperklädd plåt och sedan låter de jäsa i 15 minuter innan gräddning. Superenkelt att baka och det går väldigt fort!
1 påse Jäsblandning motsvarar 50 g färsk jäst.
 
Jag valde att använda denna när jag bakade bullar igår. Jag hade ca en timme på mig att svänga ihop lite bullar innan vi skulle åka iväg. Och ja, det fungerar. Alldeles utmärkt faktiskt! Jag fick väldigt saftiga och stora bullar på under en timme.
 
 
 
 Här ovan ser ni resultatet av gårdagens bullbak med Jäsblandning!
 
 
 
Jag tänkte dela med er av detta recept till er också. 
Även fast jag föredrar färsk jäst (för känslans skull) så kan det vara toppen att ha en Jäsblandning i skåpet om man skulle få för sig att baka bullar sisådär en timme innan man är bortbjuden.. 🙂
 
Ingredienser:
1 påse Jäsblandning
1 kg Vetemjöl
0.5 dl Strösocker
0.5 dl Sirap, ljus
6 dl Mjölk
100 g Smör, rumsvarmt
1 krm Salt
2 tsk Kardemumma
 
Vaniljremons:
200 g Smör, rumsvarmt
1 dl Marsanpulver
1 dl Strösocker
2-3 msk Vaniljsocker
 
Sockerlag:
1 dl Strösocker
0.5 dl Vatten

Koka ihop socker och vatten i en liten, tjockbottnad kastrull.
Låt koka tills allt socker smält.
Tag sedan av från värmen.
 
 
 
Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 225°C och blanda remonsen.
Häll alla ingredienser till fyllningen i bunken till din bakmaskin/assistent.
Kör ihop en smidig deg, ca 5 minuter på hög hastighet.
Dela degen i två och kavla ut varje bit till en rektangel ca 40×20 cm.
Bred på fyllningen och vik degen på mitten, på långsidan.
Skär 2 cm tjocka remsor av degen och tvinna dem, snurra sedan ihop dem till en bulle.
Lägg på bakpapperklädd plåt och låt jäsa i 15 minuter.
Pensla alla bullar med lätt uppvispat ägg och strö över pärlsocker.

Grädda i mitten av ugnen i 8-10 minuter.
Pensla bullarna med sockerlag direkt när du tagit ut dem ur ugnen.
Låt svalna på galler innan du lägger dem i påsar som du försluter.
 
 
 
 
 
LYCKA TILL! ♡
 
Subscribe
Notify of
guest
89 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Louise
6 years ago

Mums vad gott! 🙂

Anonymous
Reply to  Louise
6 years ago

Ja, verkligen! 🙂

isa - live your dreams
6 years ago

nej men kom hit och bjuuuud <3

Anonymous
Reply to  isa - live your dreams
6 years ago

Kom hit och äääät! 🙂 kram på dig!

Emma
6 years ago

Åh gud vad gott!!

Anonymous
Reply to  Emma
6 years ago

Ja, himmelskt! 🙂

Susanne Karlsson
Susanne Karlsson
6 years ago

Hej en liten fråga ska d va vanligt marsanpulver eller för kokning?

Anonymous
Reply to  Susanne Karlsson
6 years ago

Hej! Vanligt! 🙂

Emmilie
Emmilie
6 years ago

Ser jättegoda ut! Vilket marsanpulver använder du i fyllningen, snabbmarsan eller den man ska koka?

Anonymous
Reply to  Emmilie
6 years ago

Snabbmarsan! 🙂

Anonymous
Anonymous
6 years ago

mums vad gott 🙂

De Vet Du ♥
6 years ago

Grym blogg asså! ♥ Tack för alla fin tips! Du har gett mig ch min kompis insperation till vår blogg! Tack ♥

Anonymous
Anonymous
6 years ago

Alltsåååå hur får du snurrorna så himla snygga!?

Elina
6 years ago

Nu blev jag då sugen!!

Anonymous
Reply to  Elina
6 years ago

Vilken tur! Det är bara att sätta igång och baka då.. 😉

Anonymous
Anonymous
6 years ago

MUMS!

Anonymous
Reply to  Anonymous
6 years ago

Ja, MUMS!! 🙂

De Vet Du ♥
6 years ago

Grym blogg asså! ♥ Tack för alla fina tips! Du har gett mig och min kompis insperation till vår blogg! Tack! ♥

Anonymous
Reply to  De Vet Du ♥
6 years ago

Tusen tack snälla ni! Vad glad jag blir 🙂 Och vilken fin blogg ni startat! Lycka till med den. Kram på er

Emma
6 years ago

Gud vad gott! Stort plus att det dessutom går snabbt! 😀

Anonymous
Reply to  Emma
6 years ago

Ja, eller hur! Det är superbra med den där jäsblandningen 🙂

Camilla
Camilla
6 years ago

Jättefina bullar, hur får du dom så snygga? Jag måste testa detta 🙂 Jag är inte van att baka bullar, det var länge sen sist. Har du nåt tips till mig som inte är van? Jag har ingen degblandare, behövs det?

Anonymous
Anonymous
6 years ago

Muuums så gott!! 😀

Camilla Wennberg
Camilla Wennberg
6 years ago

Hej visst smälter du margarinet som i vanlig kanelbullsdeg?

Anonymous
Reply to  Camilla Wennberg
6 years ago

Hej! Nej, smöret ska vara rumsvarmt – INTE smält. Bullarna blir mycket bättre när smöret inte är smält. 🙂 kram på dig!

Clara Edvinsson
6 years ago

Det ser jättegott ut! Mycket härlig känsla i bilderna

Jasmine
6 years ago

Vilka bullar! Du kan minsann baka! 🙂
Kram

Anonymous
Reply to  Jasmine
6 years ago

Vad glad jag blir! Tack snälla du!! Kram på dig 🙂

Hanna
6 years ago

Vad goda de ser ut!

Anonymous
Anonymous
6 years ago

Är det okej om jag lånar dina bilder? Länkar dig såklart 🙂

Kram! 🙂

Alina
6 years ago

Åh bullar, jag älskar bullar!

Anna
6 years ago

Vilka fina bullar!

Härligt med tips kring att baka bullar snabbt 🙂

Anonymous
Anonymous
6 years ago

åh så gott !!

Anonymous
Reply to  Anonymous
6 years ago

Ja, verkligen!!

Marie Bergman - Om livet på Cypern
6 years ago

Åhh vad gott =)

Anonymous

Ja, jättegott 🙂

Emelie Svensson
6 years ago

Åhh så gott 😀

Anonymous
Anonymous
6 years ago

Så fina bullar!!

Anonymous
Reply to  Anonymous
6 years ago

Tack fina du! 🙂

sandra
6 years ago

ser himmelskt goda ut 😀 måste verkligen prova 😀

Gabriella
6 years ago

Åh så härligt gott det såg ut!:)

Anonymous
Anonymous
6 years ago

Finna bullar

kaffehörnan
6 years ago

jösses vad gottigt och sjukt fina bilder

Elin
6 years ago

så gott!

Frida
Frida
6 years ago

Dom bullarna såg riktigt goda ut! Fint gjorde var de också 🙂

Anonymous
Anonymous
6 years ago

Åh det hade verkligen inte varit fel med en nygräddad bulle nu!! Mums!

Sofia
6 years ago

Men mums! Så gott!!

Anonymous
Anonymous
6 years ago

Gud så gott det såg ut! 😀

Katta
6 years ago

Mums!

Viccy
6 years ago

Ser underbart ut!!

Hedda Rönnlund
6 years ago

Åh så gott det ser ut att vara!

Amanda♥
6 years ago

Åh så goda bullarna ser ut! Och verkligen fina bilder!

Kolla supergärna min blogg, kram! 🙂

Sanya
6 years ago

Det där måste jag baka!!

Johanna E
6 years ago

Wow! tack för tipset! Superfina bullar med! 🙂

Frida Gerebrink
6 years ago

Hej! Jag har snöat in på din blogg lite grann och jag undrar om det är okej om jag tipsar om dig och ditt bakande i min blogg? I så fall undrar jag även om det skulle vara okej att jag lånar några av dina bilder!? Jag skriver självklart ditt namn som upphovsman 🙂 Du får självfallet tacka nej om du inte känner för det. Tack på förhand!
Mvh Frida

Anonymous
Reply to  Frida Gerebrink
6 years ago

Hej! Vad glad jag blir, självklart är det okej 🙂 länka gärna inlägget till mig, det är så roligt att läsa era inlägg! Stor kram till dig, ha en toppendag! 🙂

J
J
6 years ago

ÅH! Jag älskar bullar!

Katta
6 years ago

Hej hej! Fin blogg :). Kolla gärna in min blogg och lämna även gärna en liten kommentar efter dig :).

ɑ n n i k ɑ
6 years ago

Super mumsigt 😀

Anonymous
Anonymous
6 years ago

Ser verkligen jättegott ut 🙂

Matilda
Matilda
5 years ago

Hej!
Jag provade detta recept idag. Jag följde det iof inte till punkt och pricka (delvis för att jag bakade mjölkfritt men även för att jag aldrig följer recept när jag bakar utan går på känsla) men jag ville läsa igenom ett recept innan jag provade jäsblandningen då jag aldrig förut bakat med det.
Måste säga att jag nog föredrar jäst. Inte för att det smakade illa på nåt sätt, men det är nog mest känslan jag vill åt, haha.
Det blev i alla fall jättebra, så tack så mycket för receptet! 🙂

Nästa inlägg

SAMARBETSPARTNERS 2014

89
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x