För ett tag sedan fick jag ett mail av en läsare vid namn Emilia.
Hon hade sett Dr. Oetker’s Jäsblandning i bakhyllan och undrade om inte jag kan provbaka med den och sedan skriva här i bloggen om det fungerar, och vad jag tycker om produkten. Det tog inte många dagar innan jag provade!
Hon hade sett Dr. Oetker’s Jäsblandning i bakhyllan och undrade om inte jag kan provbaka med den och sedan skriva här i bloggen om det fungerar, och vad jag tycker om produkten. Det tog inte många dagar innan jag provade!
Jäsblandning är alltså en blandning mellan torrjäst och bakpulver.
Jäsblandningen är inte känslig för temperatur på degvätskan, vilket betyder att du kan blanda degen med både kall och ljummen vätska. Jäsblandningen blandas med mjölet och sedan arbetar man in resten av ingredienserna. När du arbetat ihop en smidig deg så bakar du ut den. Lägg bullarna på en bakpapperklädd plåt och sedan låter de jäsa i 15 minuter innan gräddning. Superenkelt att baka och det går väldigt fort!
1 påse Jäsblandning motsvarar 50 g färsk jäst.
Jäsblandningen är inte känslig för temperatur på degvätskan, vilket betyder att du kan blanda degen med både kall och ljummen vätska. Jäsblandningen blandas med mjölet och sedan arbetar man in resten av ingredienserna. När du arbetat ihop en smidig deg så bakar du ut den. Lägg bullarna på en bakpapperklädd plåt och sedan låter de jäsa i 15 minuter innan gräddning. Superenkelt att baka och det går väldigt fort!
1 påse Jäsblandning motsvarar 50 g färsk jäst.
Jag valde att använda denna när jag bakade bullar igår. Jag hade ca en timme på mig att svänga ihop lite bullar innan vi skulle åka iväg. Och ja, det fungerar. Alldeles utmärkt faktiskt! Jag fick väldigt saftiga och stora bullar på under en timme.
Här ovan ser ni resultatet av gårdagens bullbak med Jäsblandning!
Jag tänkte dela med er av detta recept till er också.
Även fast jag föredrar färsk jäst (för känslans skull) så kan det vara toppen att ha en Jäsblandning i skåpet om man skulle få för sig att baka bullar sisådär en timme innan man är bortbjuden.. 🙂
Ingredienser:
1 påse Jäsblandning
1 kg Vetemjöl
0.5 dl Strösocker
0.5 dl Sirap, ljus
6 dl Mjölk
100 g Smör, rumsvarmt
1 krm Salt
2 tsk Kardemumma
1 påse Jäsblandning
1 kg Vetemjöl
0.5 dl Strösocker
0.5 dl Sirap, ljus
6 dl Mjölk
100 g Smör, rumsvarmt
1 krm Salt
2 tsk Kardemumma
Vaniljremons:
200 g Smör, rumsvarmt
1 dl Marsanpulver
1 dl Strösocker
2-3 msk Vaniljsocker
200 g Smör, rumsvarmt
1 dl Marsanpulver
1 dl Strösocker
2-3 msk Vaniljsocker
Sockerlag:
1 dl Strösocker
0.5 dl Vatten
–
Koka ihop socker och vatten i en liten, tjockbottnad kastrull.
Låt koka tills allt socker smält.
Tag sedan av från värmen.
1 dl Strösocker
0.5 dl Vatten
–
Koka ihop socker och vatten i en liten, tjockbottnad kastrull.
Låt koka tills allt socker smält.
Tag sedan av från värmen.
Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 225°C och blanda remonsen.
Häll alla ingredienser till fyllningen i bunken till din bakmaskin/assistent.
Kör ihop en smidig deg, ca 5 minuter på hög hastighet.
Dela degen i två och kavla ut varje bit till en rektangel ca 40×20 cm.
Bred på fyllningen och vik degen på mitten, på långsidan.
Skär 2 cm tjocka remsor av degen och tvinna dem, snurra sedan ihop dem till en bulle.
Lägg på bakpapperklädd plåt och låt jäsa i 15 minuter.
Pensla alla bullar med lätt uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
–
Grädda i mitten av ugnen i 8-10 minuter.
Pensla bullarna med sockerlag direkt när du tagit ut dem ur ugnen.
Låt svalna på galler innan du lägger dem i påsar som du försluter.
Kör ihop en smidig deg, ca 5 minuter på hög hastighet.
Dela degen i två och kavla ut varje bit till en rektangel ca 40×20 cm.
Bred på fyllningen och vik degen på mitten, på långsidan.
Skär 2 cm tjocka remsor av degen och tvinna dem, snurra sedan ihop dem till en bulle.
Lägg på bakpapperklädd plåt och låt jäsa i 15 minuter.
Pensla alla bullar med lätt uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
–
Grädda i mitten av ugnen i 8-10 minuter.
Pensla bullarna med sockerlag direkt när du tagit ut dem ur ugnen.
Låt svalna på galler innan du lägger dem i påsar som du försluter.
LYCKA TILL! ♡
Jättefina bullar, hur får du dom så snygga? Jag måste testa detta 🙂 Jag är inte van att baka bullar, det var länge sen sist. Har du nåt tips till mig som inte är van? Jag har ingen degblandare, behövs det?
Hej! Jag har snöat in på din blogg lite grann och jag undrar om det är okej om jag tipsar om dig och ditt bakande i min blogg? I så fall undrar jag även om det skulle vara okej att jag lånar några av dina bilder!? Jag skriver självklart ditt namn som upphovsman 🙂 Du får självfallet tacka nej om du inte känner för det. Tack på förhand!
Mvh Frida
Hej! Vad glad jag blir, självklart är det okej 🙂 länka gärna inlägget till mig, det är så roligt att läsa era inlägg! Stor kram till dig, ha en toppendag! 🙂
så gott!
Åhh vad gott =)
Ja, jättegott 🙂
Super mumsigt 😀
Finna bullar
Nu blev jag då sugen!!
Vilken tur! Det är bara att sätta igång och baka då.. 😉
MUMS!
Ja, MUMS!! 🙂
nej men kom hit och bjuuuud <3
Kom hit och äääät! 🙂 kram på dig!
Hej hej! Fin blogg :). Kolla gärna in min blogg och lämna även gärna en liten kommentar efter dig :).
Är det okej om jag lånar dina bilder? Länkar dig såklart 🙂
Kram! 🙂
Vilka bullar! Du kan minsann baka! 🙂
Kram
Vad glad jag blir! Tack snälla du!! Kram på dig 🙂
Ser underbart ut!!
Dom bullarna såg riktigt goda ut! Fint gjorde var de också 🙂
Åh gud vad gott!!
Ja, himmelskt! 🙂
Vad goda de ser ut!
mums vad gott 🙂
jösses vad gottigt och sjukt fina bilder
Åh så gott det ser ut att vara!
Åh bullar, jag älskar bullar!
Muuums så gott!! 😀
Grym blogg asså! ♥ Tack för alla fina tips! Du har gett mig och min kompis insperation till vår blogg! Tack! ♥
Tusen tack snälla ni! Vad glad jag blir 🙂 Och vilken fin blogg ni startat! Lycka till med den. Kram på er
Grym blogg asså! ♥ Tack för alla fin tips! Du har gett mig ch min kompis insperation till vår blogg! Tack ♥
Gud vad gott! Stort plus att det dessutom går snabbt! 😀
Ja, eller hur! Det är superbra med den där jäsblandningen 🙂
Mums!
Hej en liten fråga ska d va vanligt marsanpulver eller för kokning?
Hej! Vanligt! 🙂
Mums vad gott! 🙂
Ja, verkligen! 🙂
Åhh så gott 😀
Åh det hade verkligen inte varit fel med en nygräddad bulle nu!! Mums!
Så fina bullar!!
Tack fina du! 🙂
Åh så goda bullarna ser ut! Och verkligen fina bilder!
Kolla supergärna min blogg, kram! 🙂
Vilka fina bullar!
Härligt med tips kring att baka bullar snabbt 🙂
åh så gott !!
Ja, verkligen!!
Ser verkligen jättegott ut 🙂
Ser jättegoda ut! Vilket marsanpulver använder du i fyllningen, snabbmarsan eller den man ska koka?
Snabbmarsan! 🙂
ser himmelskt goda ut 😀 måste verkligen prova 😀
ÅH! Jag älskar bullar!
Alltsåååå hur får du snurrorna så himla snygga!?
Det ser jättegott ut! Mycket härlig känsla i bilderna
Det där måste jag baka!!
Wow! tack för tipset! Superfina bullar med! 🙂
Gud så gott det såg ut! 😀
Men mums! Så gott!!
Åh så härligt gott det såg ut!:)
Hej visst smälter du margarinet som i vanlig kanelbullsdeg?
Hej! Nej, smöret ska vara rumsvarmt – INTE smält. Bullarna blir mycket bättre när smöret inte är smält. 🙂 kram på dig!
Hej!
Jag provade detta recept idag. Jag följde det iof inte till punkt och pricka (delvis för att jag bakade mjölkfritt men även för att jag aldrig följer recept när jag bakar utan går på känsla) men jag ville läsa igenom ett recept innan jag provade jäsblandningen då jag aldrig förut bakat med det.
Måste säga att jag nog föredrar jäst. Inte för att det smakade illa på nåt sätt, men det är nog mest känslan jag vill åt, haha.
Det blev i alla fall jättebra, så tack så mycket för receptet! 🙂