Choklad

Krispiga Rutor

Dessa Krispiga rutor är barnsligt goda. 
Både barn & vuxna älskar dem. 
 
 
 
Det är en luftig och saftig Vaniljkaka (tänk en saftig sockerkaka) med Choklad- och krispfrosting.
Kombinationen vanilj & choklad slår aldrig fel! Ni ska få ta del av detta enkla och supergoda recept nu!
 
1 kaka, ca 24 bitar.

Ingredienser:
200 g Smör
2.5 dl Strösocker
3 Ägg
4.5 dl Vetemjöl
2 tsk Vaniljsocker
2 tsk Bakpulver
3/4 dl Mjölk
 
 
Krispfrosting:
150 g Choklad av valfri sort (gärna 70%)
100 g Smör, rumstempererat
1 dl Florsocker
1 tsk Vaniljsocker
2.5 dl Rice krispies
 
 
Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 200°C och klä en bakform (22×32 cm) med bakplåtspapper.
Vispa det rumsvarma smöret och sockret poröst.
Rör sedan i äggen, ett i taget.
Det kan hända att smeten kommer att gryna sig lite nu, men det är inget fel – det återställs när mjölet kommer i!
Tillsätt mjölken och sikta sedan ner de torra ingredienserna, vänd om med en slickepott försiktigt. 
Bre ut smeten jämnt i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i 20-25 minuter.

Gör frostingen under tiden.
Börja med att smälta chokladen över ett vattenbad.
Vispa smöret med elvisp i ett par minuter.
Tillsätt sedan chokladen i smöret och vispa ihop.
Rör ner florsocker och vaniljsocker, vispa tills smeten är porös.
Blanda till sist ner rice krispies.

När du tagit ut kakan ur ugnen så låter du den svalna helt.
Bred sedan ut frostingen på den kalla kakan.
Låt stå i kylskåpet minst en timme för att stelna.
Skär sedan kakan i bitar innan servering.
 
 
 
 
 
LYCKA TILL! ♡
 
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
bella
6 years ago

åh va gott!!!

Anonymous
Reply to  bella
6 years ago

Ja, supergott 🙂

Nästa inlägg

Hemkokt Jordgubbssylt

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x