
Både barn & vuxna älskar dem.

Det är en luftig och saftig Vaniljkaka (tänk en saftig sockerkaka) med Choklad- och krispfrosting.
Kombinationen vanilj & choklad slår aldrig fel! Ni ska få ta del av detta enkla och supergoda recept nu!
Kombinationen vanilj & choklad slår aldrig fel! Ni ska få ta del av detta enkla och supergoda recept nu!
1 kaka, ca 24 bitar.
Ingredienser:
200 g Smör
2.5 dl Strösocker
3 Ägg
4.5 dl Vetemjöl
2 tsk Vaniljsocker
2 tsk Bakpulver
3/4 dl Mjölk
200 g Smör
2.5 dl Strösocker
3 Ägg
4.5 dl Vetemjöl
2 tsk Vaniljsocker
2 tsk Bakpulver
3/4 dl Mjölk
Krispfrosting:
150 g Choklad av valfri sort (gärna 70%)
100 g Smör, rumstempererat
1 dl Florsocker
1 tsk Vaniljsocker
2.5 dl Rice krispies
150 g Choklad av valfri sort (gärna 70%)
100 g Smör, rumstempererat
1 dl Florsocker
1 tsk Vaniljsocker
2.5 dl Rice krispies
Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 200°C och klä en bakform (22×32 cm) med bakplåtspapper.
Börja med att sätta ugnen på 200°C och klä en bakform (22×32 cm) med bakplåtspapper.
Vispa det rumsvarma smöret och sockret poröst.
Rör sedan i äggen, ett i taget.
Det kan hända att smeten kommer att gryna sig lite nu, men det är inget fel – det återställs när mjölet kommer i!
Tillsätt mjölken och sikta sedan ner de torra ingredienserna, vänd om med en slickepott försiktigt.
Bre ut smeten jämnt i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i 20-25 minuter.
–
Gör frostingen under tiden.
Börja med att smälta chokladen över ett vattenbad.
Vispa smöret med elvisp i ett par minuter.
Tillsätt sedan chokladen i smöret och vispa ihop.
Rör ner florsocker och vaniljsocker, vispa tills smeten är porös.
Blanda till sist ner rice krispies.
–
När du tagit ut kakan ur ugnen så låter du den svalna helt.
Bred sedan ut frostingen på den kalla kakan.
Låt stå i kylskåpet minst en timme för att stelna.
Skär sedan kakan i bitar innan servering.
Rör sedan i äggen, ett i taget.
Det kan hända att smeten kommer att gryna sig lite nu, men det är inget fel – det återställs när mjölet kommer i!
Tillsätt mjölken och sikta sedan ner de torra ingredienserna, vänd om med en slickepott försiktigt.
Bre ut smeten jämnt i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i 20-25 minuter.
–
Gör frostingen under tiden.
Börja med att smälta chokladen över ett vattenbad.
Vispa smöret med elvisp i ett par minuter.
Tillsätt sedan chokladen i smöret och vispa ihop.
Rör ner florsocker och vaniljsocker, vispa tills smeten är porös.
Blanda till sist ner rice krispies.
–
När du tagit ut kakan ur ugnen så låter du den svalna helt.
Bred sedan ut frostingen på den kalla kakan.
Låt stå i kylskåpet minst en timme för att stelna.
Skär sedan kakan i bitar innan servering.

LYCKA TILL! ♡
åh va gott!!!
Ja, supergott 🙂