Här om dagen experimenterade jag i köket. Det jag fick ihop är ett fantastiskt recept på Nutellabullar.
De blev så goda att Wille satt på bordet i en halvtimme för att vakta dem..
De blev så goda att Wille satt på bordet i en halvtimme för att vakta dem..
Att ha bullkalas i sommarvärmen med svalkande bärvatten är bland det bästa som finns.
Receptet ger ca. 40 bullar.
Ingredienser:
50 gram Jäst för söta degar
170 g Smör
3.5 dl Standardmjölk
1.5 dl Vispgrädde
1.75 dl Strösocker
2 tsk Vaniljsocker
1 nypa Salt
10 dl Vetemjöl
3 dl Vetemjöl special
50 gram Jäst för söta degar
170 g Smör
3.5 dl Standardmjölk
1.5 dl Vispgrädde
1.75 dl Strösocker
2 tsk Vaniljsocker
1 nypa Salt
10 dl Vetemjöl
3 dl Vetemjöl special
Fyllningen:
160 g Nutella
100 g Smör
160 g Nutella
100 g Smör
1 tsk Vaniljsocker
1 nypa Salt
Gör så här:
Börja med att smälta smöret.
Häll mjölken och grädden i kastrullen och värm till 37°C.
Börja med att smälta smöret.
Häll mjölken och grädden i kastrullen och värm till 37°C.
Smula jästen i en bunke till en bakmaskin och häll över den fingervarma mjölkblandningen.
Rör tills jästen löst sig och tillsätt sedan strösocker, salt och vaniljsocker.
Rör till en jämn smet och tillsätt sedan mjölet.
Låt maskinen arbeta ihop degen i 10 minuter.
Rör tills jästen löst sig och tillsätt sedan strösocker, salt och vaniljsocker.
Rör till en jämn smet och tillsätt sedan mjölet.
Låt maskinen arbeta ihop degen i 10 minuter.
Låt degen jäsa under bakduk i 1 timme.
–
Gör remonsen under tiden.
Vispa ihop alla ingredienser till en slät och bredbar fyllning.
Låt stå rumsvarmt.
Gör remonsen under tiden.
Vispa ihop alla ingredienser till en slät och bredbar fyllning.
Låt stå rumsvarmt.
–
Stjälp upp den färdigjästa degen på lätt mjölat bakbord.
Dela degen i tre delar och kavla ut varje del till en rektangel.
bred över fyllningen och vik degen på mitten.
Skär 2 cm tjocka remsor, tvinna dem och snurra ihop till en bulle.
Lägg på bakpapperklädd plåt och låt jäsa under bakduk i 30 minuter.
Sätt ugnen på 225°C.
Stjälp upp den färdigjästa degen på lätt mjölat bakbord.
Dela degen i tre delar och kavla ut varje del till en rektangel.
bred över fyllningen och vik degen på mitten.
Skär 2 cm tjocka remsor, tvinna dem och snurra ihop till en bulle.
Lägg på bakpapperklädd plåt och låt jäsa under bakduk i 30 minuter.
Sätt ugnen på 225°C.
Pensla de färdigjästa bullarna med ett uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 8-10 minuter.
Låt bullarna svalna en stund på galler innan du serverar dem! 🙂
LYCKA TILL! ♡
såg inte helt fel ut 😉
Du är välkommen att mumsa med mig! 😉 kram!
Åh så gott!
åh så gott!
Åh gud vad gott!! Väldigt fina också!
Vilken trevlig blogg och vilka fina bullar. Och vilken söt bull-vakt! 🙂 Jag har också en liten York-kille. Sötaste hundarna i världen. 🙂
Smarriga bullar du bakar.
Nu undrar jag om de inte blir degiga i mitten.
Läste i en annan blogg att hennes blir degiga i mitten.
Annars blir det torra, därför vill hon ha bullarna degiga.
Mvh
Lena