
Sommarens första, riktiga dag enligt mig. Det firades med kladdiga kladdkakskakor, grädde & jordgubbar.

Detta recept ger 7 stora kakor.
Ingredienser:
2 1/2 dl Florsocker
1/4 tsk Salt
2 msk Kakao
2 Äggvitor
1 1/2 tsk Vaniljsocker
50 g hackad Mjölkchoklad
2 1/2 dl Florsocker
1/4 tsk Salt
2 msk Kakao
2 Äggvitor
1 1/2 tsk Vaniljsocker
50 g hackad Mjölkchoklad
Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 175°C.
Klä en plåt med bakplåtspapper och ställ åt sidan.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Tillsätt äggvitorna och vispa ihop en jämn smet.
Börja med att sätta ugnen på 175°C.
Klä en plåt med bakplåtspapper och ställ åt sidan.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Tillsätt äggvitorna och vispa ihop en jämn smet.
Klicka ut smeten på plåten och grädda kakorna i mitten av ugnen i ca 8-9 minuter.

LYCKA TILL! ♡
Mumsigt 😀
Det lät verkligen hur gott som helst, måste testa detta recept.
Du tipsade om kakdeg för ett tag sedan. Finns det något man kan ha den till förutom glass? Kan man grädda dem i Ugnen elr blir det inte bra? Tacksam för svar då jag har den ståendes i kylen just nu hehe
Vad för kakdeg? Den jag rullade till långa “korvar” och slog in i papper? I sådant fall ska du grädda dem! 200 grader i 8-10 minuter. 🙂 kram!
Kanske dum fråga, men man äter dom med handen eller? Inte så mjuka att det blir med sked? 🙂
Inga frågor är dumma! Ja, man äter dem med handen. Men jag åt med sked eftersom att jag ville ha grädde och jordgubbar till, så det funkar hur som 🙂 kram!
Gott :3
Det ser helt fantastiskt ut! Måste prova det här receptet i helgen 🙂
Ja det tycker jag verkligen att du ska göra! Kram 🙂
Mina bara rann ut, blev inte alls runda 🙁 blev 1 stor kaka ist.. Har jag gjort något fel med smeten eller hur tjock ska smeten vara ?
Kan man göra kakorna hälften så stora?
Ja, absolut kan du göra det! 🙂
Kan man göra kakorna hälften så stora?
Ja, absolut kan du göra det! 🙂
Kan man göra kakorna hälften så stora?
Ja, absolut kan du göra det! 🙂
Är de här glutenfria?
Yes! 🙂
Är de här glutenfria?
Yes! 🙂
Är de här glutenfria?
Yes! 🙂