Våfflor

Belgiska Våfflor

0 röster
Idag är det tisdag, och inte vilken tisdag som helst – det är ju självaste Våffeldagen!
Så idag har jag bjudit min familj på Belgiska Våfflor med Nutella, Grädde, Kiwi och Jordgubbar.
Jag äter helst Våfflor med grädde och jordgubbar. Det är min favorit! Hur äter ni Våfflor?
 
Jag serverade Våfflorna på lite olika sätt. Det ni ser ovan blev favoriten ↑
 
 
Detta recept ger ca 20 Belgiska Våfflor.
 
Ingredienser:
5 dl Vetemjöl
2 tsk Bakpulver
1/2 tsk Salt
5 separerade Ägg
2 msk Strösocker
1 tsk Vaniljsocker
4 msk Smör
5 dl Mjölk
+ Smält smör att pensla våffeljärnet med
 
Gör så här:
Värm våffeljärnet enligt tillverkarens anvisningar.
Blanda samman mjöl, bakpulver och salt. Ställ åt sidan.
Vispa ihop äggulor och socker.
Tillsätt vaniljsocker, smält smör och mjölk till äggen, vispa ordentligt.
Blanda ihop de båda skålarna.
Vispa äggvitorna tills vita toppar bildas.
Blanda ner de vispade äggvitorna i den andra smeten.
Pensla våffeljärnet med det smälta smöret.
Häll i lagom mängd smet och grädda i 2-3 minuter.
Serveras direkt med valfria tillbehör! 🙂
 
 
 
LYCKA TILL! ♥

första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

7 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Alicia
10 years ago

Åh så gott det såg ut, jättefina bilder!

Frida
Reply to  Alicia
10 years ago

Tack så hemskt mycket fina du! 🙂 Ha en fortsatt fin dag! Kram

Caroline
10 years ago

Ser helt fantastiskt gott ut!

Jessica - Mamma Till Prinsessan Molly
10 years ago

Men det ser ju galet gott ut! 🙂

Ruki
Ruki
9 years ago

Vad är det för skillnad på svenska våfflor och dessa? Alltså märker man en smak skillnad
Ser jätte gott ut! Vill testa dessa, har förut gjort belgiska våfflor men inte lyckats fånga just den rätta smaken.

Nästa inlägg

Kokostoppar med Citron, Vanilj och Choklad

7
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x