
Idag är det tisdag, och inte vilken tisdag som helst – det är ju självaste Våffeldagen!
Så idag har jag bjudit min familj på Belgiska Våfflor med Nutella, Grädde, Kiwi och Jordgubbar.
Så idag har jag bjudit min familj på Belgiska Våfflor med Nutella, Grädde, Kiwi och Jordgubbar.

Jag äter helst Våfflor med grädde och jordgubbar. Det är min favorit! Hur äter ni Våfflor?

Jag serverade Våfflorna på lite olika sätt. Det ni ser ovan blev favoriten ↑
Detta recept ger ca 20 Belgiska Våfflor.
Ingredienser:
5 dl Vetemjöl
2 tsk Bakpulver
1/2 tsk Salt
5 separerade Ägg
2 msk Strösocker
1 tsk Vaniljsocker
4 msk Smör
5 dl Mjölk
+ Smält smör att pensla våffeljärnet med
5 dl Vetemjöl
2 tsk Bakpulver
1/2 tsk Salt
5 separerade Ägg
2 msk Strösocker
1 tsk Vaniljsocker
4 msk Smör
5 dl Mjölk
+ Smält smör att pensla våffeljärnet med
Gör så här:
Värm våffeljärnet enligt tillverkarens anvisningar.
Blanda samman mjöl, bakpulver och salt. Ställ åt sidan.
Vispa ihop äggulor och socker.
Tillsätt vaniljsocker, smält smör och mjölk till äggen, vispa ordentligt.
Blanda ihop de båda skålarna.
Vispa äggvitorna tills vita toppar bildas.
Blanda ner de vispade äggvitorna i den andra smeten.
Pensla våffeljärnet med det smälta smöret.
Häll i lagom mängd smet och grädda i 2-3 minuter.
Värm våffeljärnet enligt tillverkarens anvisningar.
Blanda samman mjöl, bakpulver och salt. Ställ åt sidan.
Vispa ihop äggulor och socker.
Tillsätt vaniljsocker, smält smör och mjölk till äggen, vispa ordentligt.
Blanda ihop de båda skålarna.
Vispa äggvitorna tills vita toppar bildas.
Blanda ner de vispade äggvitorna i den andra smeten.
Pensla våffeljärnet med det smälta smöret.
Häll i lagom mängd smet och grädda i 2-3 minuter.
Serveras direkt med valfria tillbehör! 🙂

LYCKA TILL! ♥
Men det ser ju galet gott ut! 🙂
Åh så gott det såg ut, jättefina bilder!
Tack så hemskt mycket fina du! 🙂 Ha en fortsatt fin dag! Kram
Ser helt fantastiskt gott ut!
Vad är det för skillnad på svenska våfflor och dessa? Alltså märker man en smak skillnad
Ser jätte gott ut! Vill testa dessa, har förut gjort belgiska våfflor men inte lyckats fånga just den rätta smaken.