Choklad

Stora Chokladmuffins

Detta recept ger stora Amerikanska Chokladmuffins. De är jättegoda och blir inte sådär torra som muffins brukar kunna bli.
Det här receptet ligger mig varmt om hjärtat och det är detta recpet jag bakar efter om jag ska baka Chokladmuffins.
 
Receptet ger 12 Muffins! 🙂

Ingredienser:
125 g Smör
2 dl Socker
2 dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 Ägg
1 1/2 dl kakao
1 1/2 tsk Vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
+ Mörk choklad, med eller utan smak. – Valfritt

 
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175°C.
Placera ut muffinsformar i en muffinsplåt.
Om du inte har någon muffinsplåt så kan du använda dubbla pappersformar istället.
Börja med att smälta smöret i en kastrull på låg värme.
Under tiden som smöret smälter blandar du alla torra ingredienser i en stor bunke.
När smöret är smält så tar du av det från plattan och häller i mjölken. Blanda om ordentligt och knäck sedan i äggen.
Vispa ihop till en slät smet och häll det över de torra ingredienserna.
Vänd sedan ihop smeten med en slickepott så att allt blir ordentligt blandat.
Fyll alla formarna till två tredjedelar.
Kom ihåg att födela smeten efter muffinsformarnas storlek, har du stora formar så får du färre- och större muffins, men har du lite mindre formar så får du mindre- och fler muffins.
Här hackar jag lite mörk choklad i olika smaker och trycker ner bitarna i formarna.
Grädde dem sedan i ugnen i ca 8-9 minuter.
Testa med en sticka efter 8 minuter, den ska vara torr, alternativt ytterst lite kladdig.

Serveras gärna med lite grädde & färska bär.

LYCKA TILL! ♥
första hjälpen i köket

Författare: Frida Skattberg

Skriv en kommentar vid frågor om receptet för snabbast svar av Frida

Subscribe
Notify of
guest

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anonymous
Anonymous
10 years ago

Så goda dom ser ut 🙂 Ha en bra dag 🙂

Nästa inlägg

Popcake maker

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x