Kladdkaksveckan fortsätter och kladdkaka nummer två är denna supergoda Vita kladdkaka.
Jag valde att göra min kladdkaka lite torrare denna gång, så den är fortfarande kladdig fast inte rinnande.
När det kommer till vita kladdkakor så föredrar jag kladdkakor som inte rinner. Men det är så klart en smaksak!
Denna kladdkaka äter jag helst med Kiwi, det är en alldeles ljuvlig kombination.
Ljus kladdkaka med Vit Choklad:
150 g Vit choklad
100 g Smör
2 ägg
1 dl Strösocker
0.5 tsk Vaniljsocker
1 3/4 dl Vetemjöl
0.5 tsk Bakpulver
150 g Vit choklad
100 g Smör
2 ägg
1 dl Strösocker
0.5 tsk Vaniljsocker
1 3/4 dl Vetemjöl
0.5 tsk Bakpulver
Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 175°C.
Bryt hälften av chokladen och smält den tillsammans med smöret i en kastrull på låg värme.
Vispa ihop ägg och strösocker snabbt.
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljcosker i en bunke för sig och sikta sedan ner det i äggblandningen.
Rör ihop en jämn smet och tillsätt sedan smöret.
Hacka resten av chokladen grovt och vänd ner den i smeten.
Häll smeten i en bakpapperklädd form (15×15 cm).
Grädda i mitten av ugnen i ca 12-15 minuter.
Låt kakan svaln aoch skär sedan i rutor.
Börja med att sätta ugnen på 175°C.
Bryt hälften av chokladen och smält den tillsammans med smöret i en kastrull på låg värme.
Vispa ihop ägg och strösocker snabbt.
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljcosker i en bunke för sig och sikta sedan ner det i äggblandningen.
Rör ihop en jämn smet och tillsätt sedan smöret.
Hacka resten av chokladen grovt och vänd ner den i smeten.
Häll smeten i en bakpapperklädd form (15×15 cm).
Grädda i mitten av ugnen i ca 12-15 minuter.
Låt kakan svaln aoch skär sedan i rutor.
LYCKA TILL! ♡
Låter gott, och superfina bilder! 🙂 Du är duktig!
Tack snälla du! 🙂 kram på dig.
Hej tack för alla dina fina recept! Dwt här ser super gott ut. Kan man ha den där kladdkakan i en vanlig rund form och i såfall ändrar man nåt med tid och sånt då?