Här kommer ännu en Julgåva.
Dagens sista tips. Har ni hunnit tröttna på mina tips ännu? 😉
Detta tips är någonting som jag tror att de flesta gillar.
Müsli! Så himla gott! Och för att inte tala om nyttigt.
Det känns ju som att en skål med fil och müsli är precis vad en behöver på morgnarna efter en onyttig Jul?
Och nu när jag avslöjar hur enkelt det faktiskt är att göra sin egen Müsli så kommer ni undra varför ni aldrig gjort det tidigare.
Det är nämligen bara blanda allt, in i ugnen, rör om ett par gånger och sedan är det klart.
Hur enkelt?
Julens goda Müsli:
7 dl Havregryn
3 dl Rågflingor
1.5 dl grovt hackade Nötter
1 dl Solroskärnor
1 dl Linfrön
1 dl Pumpakärnor
1 dl Kokosflakes
1.5 dl Vatten
0.5 dl Rapsolja
2.5 msk Kanel, malen
2 dl Russin/Aprikoser/Tranbär m.m.
Gör så här:
Börja med att sätta ugnen på 200°C och klä en plåt med bakplåtspapper.
Blanda alla ingredienser utom vatten, olja och kanel i en bunke.
Häll över vatten blandat med olja.
Häll upp blandningen på plåten.
Rosta mitt i ugnen i 30 minuter.
Rör om tre gånger under tiden, med 10 minuters mellanrum.
Strö över kanel när müslin är rostad.
Låt svalna och blanda ner russin/aprikoser/tranbär.
Häll upp müsli i fina burkar.
Dekorera som du vill och häng en liten fin etikett på burken.
LYCKA TILL! ♥
Bra tips! Hur länge skulle du säga att den håller sig?
I 3-4 månader i en lufttät burk. Och säkerligen längre än så också 🙂 Kram!