
Marängrulltårta med hallon är en ljuvlig skapelse. Frasigt, sött, segt, krispigt, sammetslent och syrligt. Den har allt. Enkel att baka är den också. Klicka HÄR för att se hur jag gör i en steg för steg- video.
Klicka här för fler härliga rulltårterecept.
Marängrulltårta med hallon, 8-10 bitar:
Mjölkchokladganache:
3/4 dl vispgrädde
150 g mjölkchoklad
Maräng:
5 äggvitor
2.5 dl strösocker
1 dl riven kokos
Hallongrädde:
2 1/2 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
120 g tinade hallon
Gör så här:
- Mjölkchokladganache: Värm grädden i en kastrull – den ska blir het men inte koka. Tillsätt hackad choklad och rör om tills all choklad smält. Låt stelna i kylskåp (rör om med jämna mellanrum) medan du gör marängen.
- Maräng: Sätt ugnen på 160°c över/undervärme och klä en plåt med bakplåtspapper.
- Vispa äggvitorna till ett fast skum och tillsätt sedan lite strösocker i taget under konstant vispning på hög hastighet. Vispa till en blank och fluffig maräng. Vänd sedan ner riven kokos och rör ihop.
- Bred ut marängen på bakplåtspapperet. Grädda mitt i ugnen i ca. 20 minuter – tills den fått en gyllene färg. Tag ut och vänd upp på ett nytt bakplåtspapper och drag försiktigt bort det pappret som sitter fast i botten – låt svalna.
- Hallongrädde: Vispa grädde och vaniljsocker fluffigt. Tillsätt hallonen och vänd runt.
- Montering: Bred chokladganachen på marängbotten. Bred på hallongrädden till ett jämnt lager. Rulla ihop rulltårtan från långsidan till en lagom tight rulle. Serveras gärna direkt.

Lycka till i köket! Missa inte att följa mig på Instagram för massa inspiration.