Hej på er!
Åh, idag åker vi hem från denna vackra ö! Så himla tråkigt. Men det är inte hela världen för jag vet att vi snart är tillbaka. Vi ska hem för att Robert ska på ett läkarbesök imorgon för att kolla så att handen läker bra. Sedan ska jag jobba massor och så ska vi hämta vår nya husvagn. Tjihoo! Vi köpte en liten husvagn förra året för att “prova på” husvagnslivet. Vi älskar det! Så nu har vi köpt en större och mer rejäl. Ska bli så himla mysigt. 🙂
Jag vet att midsommar är över.. Men man kan baka tårta ändå! Inte sant? Jag har bakat minitårtor av Vaniljmuffins. De blev SUPERGODA! Perfekt att alla kan få en varsin tårta också.
Hur söta är inte dessa?
En saftig Muffins med vaniljkräm, rårörda jordgubbar, vispgrädde och färska jordgubbar. Allt som en riktigt god Jordgubbstårta ska ha tycker jag!
Minitårtor av Muffins, 12 st:
Vaniljmuffins:
100 g Smör
1 dl Mjölk
2 st Ägg
2.5 dl Strösocker
3 dl Vetemjöl
2 tsk Bakpulver
1 msk Vaniljsocker
–
Börja med att sätta ugnen på 200°C och placera ut muffinsformar på en muffinsplåt – extra stabila formar om du ej har en muffinsplåt.
Smält smöret och blanda ner mjölken.
Vispa upp ägg och strösocker ljust och fluffigt.
Rör ner smörblandningen och tillsätt de torra ingredienserna och vänd runt försiktigt med en slev.
Fördela smeten jämnt i formarna och grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter. Låt svalna helt.
Minitårtor:
12 Muffins
3.5 dl Vaniljkräm
3 dl Rårörda Jordgubbar eller Jordgubbssylt
8 dl Vispgrädde
+ Färska jordgubbar
–
Dela muffinsarna i tre bottnar.
Lägg de mest stabila (och bredaste) bottnarna på serveringsfat. Bred på vaniljkräm och lägg på nästa botten. Bred på rårörda jordgubbar och lägg på sista botten.
Spackla med vispgrädde och dekorera med Jordgubbar.
Serveras gärna samma dag eller dagen efter.
Lycka till! ♥