Alltså jag är SÅ glad!
Jag har lyckats komma på ett sätt att göra mina egna Glassbåtar på.
Det är SÅ enkelt och blir otroligt likt de man kan köpa i flerpack i affären, fast godare.
Ja, jag trodde inte heller att det var möjligt. Men dessa blir verkligen godare.
Det är så att min stackars sambo har varit hemma med hög feber hela veckan, och han älskar verkligen Glassbåtar.
Det är det bästa han vet i glassväg, så istället för att behöva åka till affären stup i kvarten försökte jag komma på hur jag skulle kunna göra egna.
Det tog inte lång tid innan jag stod i köket och rotade i skåpen efter ett Våffeljärn.
Jag kom på att vi inte ägde något Våffeljärn så en kvart senare stod jag i en Second hand- butik.
För 30 ynka kronor fick jag ett gammalt Våffeljärn som visade sig vara det bästa jag någonsin gräddat Våfflor i.
Det tog knappt 2 minuter så var Våfflan bränd..
Dessa är ju inte i klass med de man köper i affären, rent utseendemässigt.
Men det ska synas att dem är hemgjorda, och visst blev de ändå ganska fina?
Nu ska ni få receptet på dessa himmelska Glassbåtar.
12 Glassbåtar:
6 Våfflor
5 dl Vispgrädde
1 burk Kondenserad mjölk, sötad
300 g Jordgubbar, färska/tinade
300 g Mörk Choklad
Gör så här:
Börja med att ta fram en muffinsplåt med plast för 12 muffins.
Grädda dina våfflor enligt recept, dela dem i lagom stora bitar för att få plats i formarna.
Vispa grädden och den kondenserade mjölken tills det bildas toppar, mixa jordhubbarna till en slät smet och vänd ner i glassmeten.
Häll glass i alla våfflor (i muffinsformarna).
Ställ i frysen i minst 4 h, gärna över natten.
Smält chokladen, tag ut glassen ur frysen och doppa toppen av dem i choklad.
Ställ tillbaka i frysen.
Tag fram en stund innan servering.
Va spännande! Detta måste testas! Vad använde du för våffel recept? Finns ju en uppsjö å vet inte vilket jag tycker är bäst 🙂
Är så himla glad att jag hittade dig på Instagram. Du gör så mycket gott och fint som är så enkelt och roligt att göra.
Tack för att du ger oss så mycket skoj i köket!
Tack snälla du! Vad glad jag blir. 🙂 Kram!
Fantastiskt!! Hur lyckas du ens komma på sånt haha? 🙂
Den kondenserade mjölken är väl inte kokt innan den vispas?? 🙂
Jadu, det är en bra fråga.. 😀 Nej, den ska inte kokas! 🙂 Kram!
Såååååå…..himla smart gjort. Måste prova.
Ja, det tycker jag att du ska göra! 🙂
Först och främst, tack för en superhärlig bokblogg! Blir så inspirerad! Måste bara fråga, har du några tips på goda studenttårtor? Tar studenten snart och vill baka en riktigt fin till mina gäster 🙂