Halloncheesecake med citron är en underbart god cheesecake! Den bakas enkelt utan ugn och förvaras i frysen. Jag äter den gärna när den är halvtinad/halvfrusen, då är den som allra godast. Citronen höjer smaken av hallon och balanserar det söta från florsockret. Otroligt gott!
Här finner ni fler goda recept på cheesecakes.
TIPS:
Glutenfri: Använd glutenfria digestivekex.
Vegansk: Byt smör mot mjölkfritt margarin och mejerier mot växtbaserade alternativ.
Hållbarhet: Håller i tre månader i frys.
Halloncheesecake med citron:
Kakbotten:
300 g digestivekex
150 g smör
Fyllning:
400 g färskost
4 dl vispgrädde
1 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
skal från 1 citron
3 msk färskpressad citron
250 g hallon
Dekorering:
1.5 dl vispgrädde
100 g hallon
skal från 1 citron
Gör så här:
- Botten: Smält smöret och tag av från värmen.
- Mixa kexen till ett fint smul i en matberedare. Tillsätt smöret och mixa ihop tills det blandats väl.
- Tryck ut smulet i en bakpappersklädd springform (22 cm i diameter). Ställ i kylskåpet.
- Vispa grädde, färskost, florsocker och vaniljsocker till ett fast fluff, med elvisp. Tillsätt citron och hallon, rör ihop.
- Häll smeten över kexbotten. Bred ut tills du fått en jämn cheesecake. Ställ i frysen och låt stå i minst 4 timmar, gärna över natten.
- Tag fram och ställ cheesecake i kylskåpet en stund (ca. 10-15 minuter) innan servering.
- Dekorera med vispad grädde, hallon och citronskal.
Lycka till med bakningen! Hoppas att det ska smaka. Missa inte att följa mig på Instagram för mer inspiration.