Cheesecake

Halloncheesecake med citron

43 röster
Halloncheesecake med citron

Halloncheesecake med citron är en underbart god cheesecake! Den bakas enkelt utan ugn och förvaras i frysen. Jag äter den gärna när den är halvtinad/halvfrusen, då är den som allra godast. Citronen höjer smaken av hallon och balanserar det söta från florsockret. Otroligt gott!

Halloncheesecake med citron

Här finner ni fler goda recept på cheesecakes.

TIPS:
Glutenfri: Använd glutenfria digestivekex.
Vegansk: Byt smör mot mjölkfritt margarin och mejerier mot växtbaserade alternativ.
Hållbarhet: Håller i tre månader i frys.

Halloncheesecake med citron:

Kakbotten:
300 g digestivekex
150 g smör

Fyllning:
400 g färskost
4 dl vispgrädde
1 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
skal från 1 citron
3 msk färskpressad citron
250 g hallon

Dekorering:
1.5 dl vispgrädde
100 g hallon
skal från 1 citron

Gör så här:

  1. Botten: Smält smöret och tag av från värmen.
  2. Mixa kexen till ett fint smul i en matberedare. Tillsätt smöret och mixa ihop tills det blandats väl.
  3. Tryck ut smulet i en bakpappersklädd springform (22 cm i diameter). Ställ i kylskåpet.
  4. Vispa grädde, färskost, florsocker och vaniljsocker till ett fast fluff, med elvisp. Tillsätt citron och hallon, rör ihop.
  5. Häll smeten över kexbotten. Bred ut tills du fått en jämn cheesecake. Ställ i frysen och låt stå i minst 4 timmar, gärna över natten.
  6. Tag fram och ställ cheesecake i kylskåpet en stund (ca. 10-15 minuter) innan servering.
  7. Dekorera med vispad grädde, hallon och citronskal.

Lycka till med bakningen! Hoppas att det ska smaka. Missa inte att följa mig på Instagram för mer inspiration.

6 kommentarer
Allmänt

Fyll frysen i skördetider

– Reklamsamarbete med Cylinda

skördetider
Äntligen skördetider! Vår trädgård och våra trädgårdsland dignar av frukt och grönt. I år är vårt första år med sådan här stor trädgård. Och första året med trädgårdsland. Från en inbiten kruk-odlare till frilandsodlare på nolltid, och jag älskar det. Det som återstår nu är att skörda och ta hand om skörden. Äta och tillaga också såklart, kanske den allra viktigaste delen? Tänk, att vi startade denna resa redan i februari när vi frösådde våra första frön. Sedan dess har vi lagt otaliga timmar på att pyssla om, titta till, plantera om- och ut. Vattnat med hundratals liter vatten varje kväll. Oj vad det går åt vatten. Vi har samlat allt regnvatten som tänkas kan, i våra tunnor men också i alla andra möjliga kärl. Till och med barnens lilla pool har fått vara regnkärl de gånger som himlen öppnat sig som mest i sommar. 
skördetider

En favorit som jag haft i många år när det kommer till både odling och att laga mat på, är Zucchini. Och idag har jag plockat in ett stort gäng med stora frukter som jag hackat upp och fryst in. I perfekt tid inför skörd kom vår frys från Cylinda, en frys som jag tycker rymmer hur mycket som helst. Blir glad varje gång jag ska frysa in något och då inser att här finns massor med plats.

skördetider

Färska örter är alltid populärt att så mycket av. Sedan är det bara att plocka och finhacka – ner i en påse och in i frysen. Detta är guld värt under höst och vinter när du står och rör i grytorna. Favoriter när hemma är persilja, dill och gräslök. 

skördetider
skördetider

När jag fryser in grönt som jag vet att vi ska äta inom kort så hackar jag dem bara och fryser sedan i påsar. Men om jag däremot vet att jag ska frysa in sådant som inte kommer att ätas lika snabbt så ger jag hackade grönsakerna ett supersnabbt uppkok och kyler sedan i isvatten. Det är för att behålla både näring och färg. 

skördetider

I vår frys från Cylinda har vi lådor som rymmer allt och lite till. Här har vi en låda med just våra grönsaker. Här ska vi också fylla på med bär och frukter som kan användas till att baka goda pajer i vinter, och också till morgonens alla smoothies som barnen älskar. En låda har vi för bröd, en för färs, korvar m.m. Men den allra bästa lådan i vår frys är lådan fylld med iskuber. I denna frys finns en liten manuell ”ismaskin”. Eller snarare inbyggda formar för isbitar. Vrid sedan på båda vreden och isen faller ner i lådan under. Och så fyller jag på med nytt vatten igen, och helt plötsligt så står jag aldrig utan is. Jag som är smått förälskad i is och inte vill leva utan är så tacksam för det!

skordetider

Vad ni också alltid hittar i vår frys är kakdeg av alla dess slag. Oftast chocolate chip cookie- deg. Det är för att snabbt och enkelt kunna grädda av ett gäng kakor när sötsuget slår till. Otroligt smart om du frågar mig! Här kan du även frysa ogräddade hallongrottor, bullar, pajer som ännu inte gräddats. Ja, det mesta går faktiskt att frysa. Och är det så att du också behöver uppdatera dina vitvaror just nu? Kika då här för att läsa mer om vilken frys jag rekommenderar. Vi har även kylskåpet i samma. 

Kika in hos Cylinda och läs mer om hur de gör vardagen lite enklare. 

Kommentera
Småkakor

Kokoskakor med vit choklad

23 röster
Kokoskakor med vit choklad

Kokoskakor med vit choklad och lime, kanske de godaste kakorna just nu? Detta är prick och precis som kokostoppar – fast som platta kakor. Genialt om du frågar mig, för dessa är både godare och enklare att äta! Och så är de toppade med hackad vit choklad i massor, och toppade med lite limezest. Otroligt god kombo – kokos, vit choklad och lime. Mums!

kokoskakor med vit choklad

Dessa kakor är både saftiga och lite sega. Naturligt glutenfria är de, vilket ju är toppen. Förvara dina kokoskakor med vit choklad i en burk med tättslutande lock i kallt skafferi eller kylskåp, där håller de i upp till två veckor. Och i frys håller de i tre månader.

Kokoskakor med vit choklad, 12 st:

Ingredienser:
50 g smör
2 ägg
1.5 dl strösocker
200 g kokos

Garnering:
200 g vit choklad
skal från 1 limefrukt

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°c över/undervärme och klä en plåt med bakplåtspapper.
  2. Smält smöret och häll det i en skål. Tillsätt resterande ingredienser och rör ihop en jämn smet. Låt stå i 10 minuter.
  3. Lägg ut 12 jämnstora klickar av smet på plåten. Blöt händerna lätt med kallt vatten och forma kakorna till platta, jämnt runda kakor.
  4. Grädda mitt i ugnen i ca. 12-15 minuter – tills de fått en gyllene färg.
  5. Hacka den vita chokladen och toppa kakorna med den direkt när de kommit ut ur ugnen. Riv till sist över lite limeskal.

Hoppas att det ska smaka! Missa inte min instagram för massor av härlig bakinspo!

Kommentera
Småkakor, Långpannerecept

Havrekakor i långpanna

104 röster

Inlägget innehåller en länk till min egen webbshop.

Havrekakor i långpanna

Havrekakor i långpanna med massor av mörk choklad. En kaka som får varje människa på fall. Att baka i långpanna ger många småkakor på nolltid. Fyll en kakburk, frysen eller ge bort till nära och kära. Här blir det kakor så det står härliga till. Enkla att baka är de också, dessa ljuva småkakor!

Havrekakor i långpanna

Se här så goda de ser ut, dessa sega havrekakor i långpanna. Kanten blir krispig och mitten blir seg. Fylld med så mycket choklad att en nästan får skämmas. Men bara nästan. Ursprungsreceptet är mitt recept på havrekakor med choklad.

TIPS:
* Glutenfritt: Byt vetemjöl mot glutenfri mjölmix (ex. semper) och havregryn mot glutenfri havregryn.
* Förvaring/hållbarhet: Förvara i en burk med tättslutande lock i skafferi (2 veckor) eller frys (3 månader).

Havrekakor i långpanna, ca. 45 rutor:

Ingredienser:
300 g rumsvarmt smör
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
6 dl havregryn 
1 msk vaniljsocker
1 tsk bikarbonat 
1 tsk bakpulver:
1 nypa salt
200 g mörk choklad

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°c över/undervärme och klä en plåt (40×30 cm) med bakplåtspapper, ställ åt sidan. 
  2. Rör smör och strösocker mjukt med elvisp.
  3. Tillsätt de torra ingredienserna (ej chokladen) och nyp ihop till en smidig deg med händerna. 
  4. Tryck ut degen på plåten och toppa med den hackade chokladen, tryck ner den en aning i degen.
  5. Grädda mitt i ugnen i ca. 25 minuter – tills kakan fått en fin gyllene färg. Tag ut och låt svalna en aning innan du skär i rutor.
Havrekakor i långpanna
HÄR finns denna ljuva bakplåt att köpa! Min egendesign, som vi säljer i webbshoppen. 🙂

Lycka till med bakningen. Hoppas att det ska smaka! 🙂

6 kommentarer
Småkakor, Pajer

Hallonpajkakor

64 röster
Hallonpajkakor

Hallonpajkakor är en hallonpaj som en småkaka. Och dessa kakor riktigt smälter i munnen. De är otroligt goda om du frågar mig, och jag har nu bakat flera satser för att ha i frysen när sötsuget slår till. En kula vaniljglass eller en klick vaniljsås till dessa är inte helt fel. Men de funkar precis lika bra att äta så som de är också, gärna ute på picknick. Perfekt strandkaka!

Hallonpajkakor

Mina hallonpajkakor är enkla att baka och du använder samma deg till kakan som till smulet på toppen. Prova gärna att byta sylten mot vaniljkräm eller annan sylt. Eller varför inte lemoncurd?

TIPS:
Glutenfri: Byt vetemjöl mot Semper glutenfri mjölmix.
Vegansk: Byt smöret mot mjölkfritt margarin.
Förvaring/hållbarhet: Förvaras i en burk med tättslutande lock i svalt skafferi (1 vecka) eller i frys (3 månader).

Hallonpajkakor, 12 st:

Ingredienser:
220 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
1 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
5 dl vetemjöl
1 nypa salt

Fyllning:
2 dl hallonsylt

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°c över/undervärme och smöra en muffinsplåt (plats för 12 muffins).
  2. Rör smör, strösocker, florsocker och vaniljsocker krämigt i en skål.
  3. Tillsätt de torra ingredienserna och blanda ihop till en smulig deg – rör inte för mycket. Tag nu ut 1 1/2 dl av smulet som du sparar till topping. Knåda sedan vidare tills du fått en smidig deg.
  4. Fördela degen i formarna och forma som en liten fördjupning i varje kaka.
  5. Fyll med hallonsylten och toppa sedan med smulet.
  6. Grädda mitt i ugnen i ca. 15-17 minuter, tills de fått en fin och lätt gyllene färg.
  7. Tag ut och låt svalna helt innan du med hjälp av en kniv lossar de ur formen.
Hallonpajkakor

Lycka till med bakningen! Glöm inte att tagga mig #bakamedfrida på instagram när du bakat efter mina recept, det är så kul för mig att se vad ni bakat och kunna reposta era bilder.

9 kommentarer
Mjuka kakor

Saftig Äppelkaka med kanel

46 röster
Saftig äppelkaka med kanel
Saftig Äppelkaka med kanel är en alldeles underbart god kaka. Den blir otroligt saftig och väldigt smakrik. Jag har två lager med äpple i kakan vilket ger extra god smak och saftighet till kakan. Gillar du inte när det är mycket äpple i kakan så kan du givetvis skippa det understa lagret.
Saftig äppelkaka med kanel
När kakan är lite ljummen så smakar den som allra godast när du lägger på en kula vaniljglass. Gärna gammeldags vanilj, det gifter sig på ett ljuvligt vis får och smaklökarna att dansa i takt. Särskilt gott är det när glassen smälter och rinner ner över kakan en aning. Se på bilden! MUMS!

TIPS:
* Glutenfri: Byt ut vetemjölet mot hälften glutenfri mjölmix och hälften potatismjöl.
* Förvaring/hållbarhet: Förvaras i burk med tättslutande lock eller påse. I skafferi (3 dygn) eller frys (3 månader).
* Här finns fler goda recept på mjuka kakor

Saftig Äppelkaka med kanel, 12 bitar:

Ingredienser:
100 g smör
1 dl mjölk
3 ägg
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 nypa salt

Äppelfyllning:
2 äpplen
0.5 dl strösocker
2 tsk kanel

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°c över och undervärme och smöra samt bröa en form (22 cm) med löstagbar kant.
  2. Skala, kärna ur och dela äpplen i lagom tjocka skivor.
  3. Smält smöret och rör ner mjölken, låt stå.
  4. Vispa ägg och strösocker ljust och fluffigt med elvisp, rör ner smörblandningen.
  5. Blanda de torra ingredienserna för sig och rör sedan ner i smeten. Vänd runt med en slickepott.
  6. Häll hälften av smeten i formen och tryck ner hälften av äppelskivorna. Blanda strösocker och kanel och strö hälften av blandningen på kakan.
  7. Bred ut resterande smet över äpplena och tryck sedan ner resterande skivor. Toppa med sista kanelsockret.
  8. Grädda i nedre delen av ugnen i ca. 30 minuter – känn med sticka som ska vara torr.
  9. Tag ut och låt svalna en aning i formen innan du lossar kanten.

    Lycka till med att baka en saftig äppelkaka med kanel! Missa inte att följa mig på instagram där du dagligen får massor med inspiration till bakningen.
Kommentera
Allmänt

Var med och gör skillnad

Reklamsamarbete med Läkarmissionen – 

Med endast 90 kronor kan du göra enorm skillnad för barn och kvinnor i utsatthet. Kanske kan du göra avkall på något i din vardag som du handlar för samma summa, för att göra en god gärning för någon annan? Varje ny månadsgivare motsvarar att tolv barn får överleva sin undernäring, eller att sex kvinnor får rätt till en säker förlossning på sjukhus.


I Demokratiska Republiken Kongo dör 12 av hundra barn innan de ens hunnit fylla fem år. I Kongo pågår väpnade strider och våld, vilket leder till att familjer tvingas att fly för sina liv. Och lämna allt bakom sig – bostad, djur och odlingar. Under flykt hamnar de ofta i extrem fattigdom utan någon möjlighet till att försörja sig, och har svårt att få fram mat för dagen. 

Men det finns hjälp för dessa människor att få. På Panzisjukhuset i östra Kongo! Sjukhuset, som grundades av doktor Denis Mukwege (mottagare av Nobels Fredspris 2018), är mest känt för sitt arbete med kvinnor och barn som utsatts för sexuellt våld. Sjukhuset räddar också livet på undernärda barn. Här får barnen näring genom en välling som serveras sex gånger om dagen. Ungefär 15 dagar behöver ett sjukt barn som lider av undernäring stanna på sjukhuset för att få behandling. Och den behandlingen kostar 90 svenska kronor.

Jag samarbetar just nu med Läkarmissionen, och vill be dig som har möjlighet att bli månadsgivare. Det kostar dig 90 kronor i månaden, vilket motsvarar en hel behandling för ett undernärt barn på Panzisjukhuset. Som månadsgivare räddar du ett barn varje månad. 
Gå in HÄR för att bli månadsgivare, det tar endast en minut. Som tack för ditt stöd så får du just nu en premie i form av min stora bakbok Baka med Frida deluxe, och en slickepott från min webbshop.

1 kommentar
Glass

Smoothieglass – alla barns favorit

13 röster

smoothieglass

Smoothieglass är någonting som vi alltid har hemma i vår frys. Alfred äter minst en varje dag, ibland fler. Och det gör mig så glad att han gillar dessa glassar så mycket då de bara innehåller bra grejer! Han har ätit dessa sedan han var väldigt liten, och nu har lillebror på 7 månader också fått börja smaka smoothieglass. Gissa om han blir lycklig när han får kladda med en helt egen glass.

smoothieglass

Innehåller annonslänk: Alfreds favorit är denna form, han kallar den för ”vågig glass”. Och HÄR hittar ni formarna som ger denna fina glass. Med formarna får ni med hela 50 glasspinnar också. Våra medföljande pinnar är slut, så vi har stoppat i längre pinnar denna gång då det blev enklare för lillebror att hålla i glassen då. HÄR finns den rundade formen. Alla formar är i mini-format. Perfekt storlek för barnen!

Jag tar lite vad som finns hemma. Ibland mango, avokado, jordgubbar, äpple. Ibland åker en dadel ner för lite sötma, ibland har jag i vaniljpulver. Så våga experimentera och prova er fram för att hitta just er favorit. För att få i bebis lite extra järn så kan du mixa ner 0.5 dl pumpakärnor eller 5 torkade aprikoser.

Smoothieglass:

1 dl grekisk yoghurt
1 dl mjölk eller vatten
1 dl havregryn
1 banan
2 dl bär – jag tog hallon & blåbär denna gång

Gör så här:

  1. Mixa allt i en blender till slät smet.
  2. Häll upp i formar och tryck i glasspinnar.
  3. Frys i minst 4 timmar.
  4. När glassarna frusit så lägger jag över de i en stor burk med tättslutande lock – och så fyller jag på med ny smoothie i formarna hela tiden så att det alltid finns glass hemma. Tips!

Hoppas att det ska smaka. Missa inte mitt Glassarkiv fyllt med andra goda glassar!

Kommentera
Tårtor

Marängtårta i brödform

93 röster
marängtårta i brödform
Marängtårta i brödform. Ja, det är precis vad det låter. Marängen gräddas i en helt vanlig brödform i aluminium, så får den formen av en limpa med fördjupning i mitten så att du kan fylla den med precis det du önskar. Det känns kanske inte revolutionerande, men oj så härligt det blev med denna form på tårtan!
marängtårta i brödform
Ni måste prova denna! Så galet enkel att baka och så fantastiskt god. Vaniljgrädde och bär räcker gott och väl som fyllning, när det enkla är det goda så att säga.

Här finner ni fler härliga recept på goda tårtor!

Marängtårta i brödform:

Maräng:
4 ägg
2 dl strösocker

Fyllning:
3 dl vispgrädde
2 tsk vaniljsocker
300 g färska bär

Gör så här:

  1. Maräng: Sätt ugnen på 120°c varmluft (140 grader över/undervärme) och klä en brödform (2 liter) med bakplåtspapper.
  2. Vispa äggvitorna till ett fast skum och tillsätt sedan strösocker lite i taget under konstant vispning. Använd en elvisp med hög hastighet. Vispa till en styv, blank maräng.
  3. Fyll formen med smeten och forma en fördjupning i hela formen så att du får som en ”avlång skål”.
  4. Grädda mitt i ugnen i ca. 60 minuter – känn försiktigt på den så att den är lätt och frasig. Låt svalna helt och tag sedan försiktigt bort pappret, lägg marängen på serveringsfat.
  5. Fyllning: Vispa grädde och vaniljsocker fluffigt. Skölj och skiva bär.
  6. Fyll marängen med grädde och bär. Dekorera gärna med ätbara blommor.

Lycka till! Missa inte att kika in på min instagram där jag visar en video på hur jag bakar denna marängtårta i brödform.

1 kommentar
Vardag

Vår tvättstuga i pippihuset

9 röster

– ANNONSSAMARBETE CYLINDA

tvättstuga_cylinda

Hej du kära bloggläsare och välkommen hem till oss. Jag har tidigare visat er vår tvättstuga här hemma i det gula Pippihuset. Ja, så kallar min äldsta son vårt hus. ”Vi bor i Pippihuset” säger han. Och jag kan inte annat än att hålla med, för vem vill egentligen inte bo i ett Pippihus?  Fullt av bus och lätt vardagskaos. Vi bor i ett tvåvåningshus med sju rum och kök, samt en tvättstuga. Här finns även dusch och bastu, och oftast meterhöga högar med tvätt. (Scrolla för bra rabattkod).

tvättstuga Cylinda

I vår tvättstuga så ryms en tvättmaskin och en torktumlare från Cylinda. Tvättmaskinen har autodosering, tidsspar och ånga. Den är energismart och har alla egenskaper som en autodoserande tvättmaskin ska ha, snabb centrifugering och rymmer hela 8 kilo. Den är fantastisk och går dagligen hemma hos oss. För här blir det en del smutstvätt med en treåring som gärna leker i lera och målar med fingerfärger, och så en bebis. Ja, och då är det inte bara bebiskläderna som tvättas dagligen utan även våra kläder, i och med att han kräks både på sig själv och på oss. Det som känns extra lyxigt är att autodoseringen räcker till hela 20 tvättar!

tvättstuga Cylinda

Tvättstugan i vårt hus är verkligen ett favoritrum. Jag tror att många kanske känner tvärtom, men vi gillar vår tvättstuga. Alfred älskar att vara här inne för att hjälpa till att hänga tvätt, ladda maskinerna och trycka på touch-displayen. Barn växer när de får hjälpa till med enkla saker i vardagen, sådana som vi kanske ofta vill fixa med när de gått och lagt sig bara för att det går fortast så. Men vi försöker verkligen involvera barnen och det är så himla mysigt, även om det tar dubbelt så långt tid och jag ibland får hänga om det han kastat upp på torkställningen. Här ser ni även att August, vår minsting, börjat hänga med när det ska tvättas. Han får sitta i tvättkorgen på mjuka och gosiga filtar. Allt är ju så spännande för en bebis på fem månader. 

Hit följer våra fyrbenta med in också, för här är det så varmt och skönt på golvet. Nellie gillar att vila här, lite avskärmat också från barnskrik och bollar som kommer farandes när Alfred är i gång. Något som varit så självklart för oss tidigare har idag blivit mer av en lyx – att torktumla! Glad är jag att torktumlaren är energismart och rymmer hela 8 kilo – så när vi tumlar så får vi in en hel del. Torktumlaren har 16 olika program att välja mellan vilket är toppen!

Funderar du på att byta ut dina vitvaror? Då har jag en rabattkod till dig.
Med koden: bakamedfrida234 får du hela 25% rabattCylindaprodukter – så som spis, häll, ugn, mikrovågsugn och diskmaskin.
Koden gäller på Elgiganten, både i butik och online och är giltig mellan 20/4-27/4.


Kika in hos Cylinda och läs mer om hur de gör vardagen lite enklare. 

Kommentera
Kladdkakor och Brownies, Kladdkakemuffins

Kladdmuffins med chokladkola

139 röster
Kladdmuffins med chokladkola
Året var 2013 då jag för första gången bakade Kladdmuffins med chokladkola. Här på bloggen heter receptet ”Chokladmuffins med kolatäcke”. Jag har nu finslipat receptet lite för att göra dessa muffins lite lite godare. Och tro mig när jag säger att dessa är de godaste muffins någonsin.
Kladdmuffins med chokladkola
Helst äter du dessa direkt ur frysen. Eller låter de stå framme i max 5 minuter. De ska vara kalla, för då är de som allra segast. Chokladkolan är mild i smaken och alldeles sammetslen.

TIPS:
Glutenfri: Byt vetemjöl mot glutenfri mjölmix.
Hållbarhet/förvaring: Förvaras i burk med tättslutande lock i frysen. Håller i tre månader.

Kladdmuffins med chokladkola, 10 st:

Muffins:
100 g smör
2 ägg
3 dl strösocker
1.5 dl vetemjöl
0.5 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
1 nypa salt

Chokladkola:
75 g smör
1 dl vispgrädde
0.5 dl mjölk
2 msk ljus sirap
1 1/2 msk kakao
1 tsk vetemjöl
1 tsk vaniljsocker

Gör så här:

  1. Muffins: Sätt ugnen på 160°c över/undervärme och placera ut 10 muffinsformar på en plåt.
  2. Smält smöret och låt stå.
  3. Blanda de torra ingredienserna i en skål och knäck i äggen. Rör ihop till en klumpig smet och tillsätt till sist smöret. Vänd runt till en slät smet.
  4. Fördela smeten jämnt i formarna och grädda mitt i ugnen i ca. 12-13 minuter. Tag ut ur ugnen och slå plåten lätt i köksbänken så att de sjunker lite i mitten.
    Gör chokladkola under tiden som dina muffins gräddas.
  5. Chokladkola: Rör ihop samtliga ingredienser i en kastrull och koka upp. Låt sjuda under omrörning i 10 minuter. Tag av från värmen och fördela smeten över dina muffins.
  6. Låt muffinsen svalna helt och ställ sedan i frysen i minst två timmar.
  7. Serveras gärna med lättvispad grädde- eller vaniljglass och bär.
Kladdmuffins med chokladkola

Lycka till med bakningen! Missa inte att följa mig på instagram där du får daglig inspiration i köket.

5 kommentarer
Bakelser

Himmelsk Croissant

13 röster
himmelsk croissant

Himmelsk croissant, vad är det? Jo! En frasig croissant fylld med lemoncurd, himmelsk jordgubbsfyllnig och extra färska jordgubbar. Sedan toppar jag hela härligheten med smält mörk choklad. Himmel så gott detta var. Och enkelt! Perfekt till vilket kalas som helst.

himmelsk croissant

Se här så gott! Önskar jag hade en kvar i kylskåpet som jag kunde smaska på! Får göra en ny omgång när jag springer förbi fina croissanter nästa gång. 🙂

TIPS:
* Förvaras i kylskåpet och kan stå i två dygn. Men allra godast är de att äta så färska som möjligt.

Himmelsk croissant, 4 st:

Ingredienser:
4 st. croissanter
1 dl lemoncurd – recept här
1/4 sats himmelsk jordgubbsfyllning – recept här
4 färska jordgubbar
40 g smält choklad

Gör så här:

  1. Börja med att göra lemoncurd & himmelsk jordgubbsfyllning.
  2. Skär croissanterna så att du kan öppna dem – men skär inte av locket helt.
  3. Fyll varje croissant med lemoncurd, jordgubbsfyllning och en skivad färsk jordgubbe.
  4. Stäng croissanterna och ringa över den smälta chokladen.

Hoppas att det ska smaka! Missa inte videon på när jag bakar dessa, den finner du HÄR.

Kommentera