
Himmelsk Jordgubbstårta i glas, en tårta som är tjusig, barnsligt god och busenkel att göra. På bara en kvart har du fyra fina tårtor i glas att servera – och då med hembakad tårtbotten.
Himmelsk jordgubbstårta i glas, 4 port:
Botten:
3 ägg
1.5 dl strösocker
0.5 dl vatten
2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
Fyllning:
2 dl vispgrädde
100 g färskost
1/2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
200 g finhackade färska jordgubbar
Gör så här:
- Sätt ugnen på 230°c över/undervärme och klä en plåt (40×30 cm) med bakplåtspapper.
- Vispa ägg och strösocker vitt och fluffigt på hög hastighet med elvisp. Vispa snabbt ner vatten tillsammans med de torra ingredienserna.
- Bred ut smeten på plåten och grädda kakan mitt i ugnen i ca. 5 minuter, till en gyllene färg. Tag ut och låt svalna.
- Fyllning: Vispa samtliga ingredienser (ej jordgubbar) till ett fast fluff med elvisp. Vänd ner finhackade jordgubbar och rör ihop.
- Montering: Stansa ut tårtbottnar med ditt serveringsglas så att du får två bottnar till varje glas.
- Lägg en tårtbotten i glaset och toppa med lite fyllning, upprepa samma sak en gång till.
- Dekorera eventuellt med färska bär.
Missa inte min steg för steg- video på denna himmelska jordgubbstårta i glas på instagram. Lycka till!