
Citroncheesecake i glas är en alldeles perfekt dessert till alla möjliga tillställningar, kalas och fikastunder. Det är barnsligt enkelt att svänga ihop och helt galet gott. Faktiskt bland det godaste jag ätit, någonsin. Min pappa som bara skulle smaka en tesked slukade en hel i ett nafs. Han sade också att det var helt fantastiskt gott. Så roligt när något som är så himla enkelt att göra kan bli så festligt och smarrigt! Perfekt i påsk tänker jag.

I botten har jag ett lager med krossade digestivekex som är ihopblandat med lite saltat smör. Sedan är det färskostfyllning, hemkokt lemoncurd och hackad vit choklad. Det kan ju inte bli annat än magiskt.
Citroncheesecake i glas, 4 port:
8 st. digestivekex
30 g smält smör
3 dl vispgrädde
200 g färskost
1 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
2 1/2 dl lemoncurd – recept här
50 g vit choklad
Gör så här:
- Börja med att vispa ihop vispgrädde, färskost, florsocker och vaniljsocker. Tillsätt 1/2 dl lemoncurd och rör ihop. Låt stå.
- Mortla kexen till ett smul och blanda med smält smör.
- Fördela kexsmulen i fyra serveringsglas. Bred på 1/4 av färskostfyllningen i varje glas och toppa sedan varje glas med 1/2 dl lemoncurd.
- Finhacka vit choklad och strö över.
* Desserten kan du förvara inplastad i kylskåp i upp till tre dygn. Om du önskar att frysa den så kan du göra den i muffinsformar.
Missa inte att kolla på instagram där jag bakar denna steg för steg i en video. Kram!