
Krämiga dadelrutor som smakar precis som en vanlig chokladboll. Busenkla att mixa ihop och otroligt goda! Dessa brukar jag göra varje söndag för att ha inför veckan som ett litet snack. Både vuxna och barn här hemma älskar dessa. Min tvååring är GALEN i dem. Hade han fått välja så hade han ätit upp alla på en och samma gång, ha ha.
Dadelrutor, ca. 46 st:
16 färska urkärnade dadlar
4 dl havregryn
1 dl riven kokos
1 dl kakao
3/4 dl kokosolja
1/2 dl kokt kaffe (vatten funkar också)
1 nypa vaniljpulver
1 nypa flingsalt
Garnering:
100 g mörk choklad
1 msk kokos
1 nypa flingsalt
Gör så här:
- Mixa samtliga ingredienser till dadelrutorna till en slät smet i din matberedare. Bred ut smeten i en bakplåtspappersklädd form 20×20 cm.
- Smält chokladen och bred den över kakan. Toppa med kokos och flingsalt. Ställ svalt för att stelna och skär sedan i rutor.
- Förvaras i burk med tättslutande lock i kylskåp. Du kan också frysa in rutorna.
Missa inte att kika in min instagram där jag delar en video på när jag gör dessa.
Hej! Kan man ha något annat istället för havregryn? 🙂