Vallmofrallor som är frasiga på ytan och med ett luftigt inkråm. Dessa är nästintill identiska som de du köper på bageri! Fast ännu lite godare om du frågar mig. Hembakat är väl alltid bäst, inte sant? Och i dessa tider med matpriser som skjuter i höjden så är det också mer ekonomiskt att baka eget bröd. Det blir hela 32 frallor av detta recept, och då de ofta delas i två och blir två smörgåsar per fralla så får du 64 smörgåsar av detta recept. Inte illa va!
Reklamlänkar förekommer här nedan.
Vallmofrallor, 32 st:
50 g färsk jäst
7 dl vatten
2 ägg
1300 g manitoba cream – här finns det
2 msk strösocker
1 msk salt
30 g rumsvarmt smör
Garnering:
Vatten
1/2 dl vallmofrö
Gör så här:
- Lös jästen i vattnet och tillsätt sedan resterande ingredienser. Kör till en smidig deg i bakmaskin, på låg hastighet i ca. 10 minuter. Knåda för hand i 15 minuter – till en blank, fin deg.
- Stjälp upp på lätt mjölad bakbänk och dela sedan i 32 jämnstora delar – varje degbit ska väga 70 gram för att få ut 32 st. Rulla varje degbit till en boll och lägg på bakplåtspappersklädda plåtar med jämna mellanrum.
- Låt jäsa under bakduk i rumstemperatur till dubbel storlek. Jag jäser mina i avstängd ugn med ett kärl varmt vatten i botten i ungefär en timme.
- Sätt ugnen på 250° över/undervärme.
- Spraya vatten på frallorna och toppa med vallmofrön.
- Sänk värmen på ugnen till 230° och sätt in ett kärl med lite vatten i, i botten av ugnen. Grädda en plåt i taget (vid varmluft kan du grädda alla samtidigt) mitt i ugnen tills bröden fått bra med färg, ca. 10-12 minuter.
- Tag ut och låt svalna en aning innan du skär i dem.
Här finner du fler brödrecept:
Grekiskt lantbröd
Nattjästa frallor
Filmjölksbröd med morot och äpple
Hoppas att det ska smaka! Missa inte att kika in på min instagram där jag delar en video på när jag bakar dessa ljuva Vallmofrallor.