Veckans bakverk

Veckans bakverk 7 – Kladdkaka

Kladdkaka i långpanna
Veckans bakverk 7 – Kladdkaka!

Hej fina bak-vänner!
Idag börjar Veckans bakverk – omgång nummer 7! Så roligt att detta rullar på så bra. Dock har jag haft en veckas uppehåll pga. tight schema. Är ute i god tid med att skriva detta inlägg nu då ni är många som blev besvikna på att det uteblev – precis som jag också blev. Men nu så! Denna vecka ska vi alltså baka mitt favoritbakverk – Kladdkaka. Välj fritt ur kategori Kladdkakor här på bloggen, eller baka en ur min bok kladdkakor deluxe. Jag vet, huuur ska vi kunna välja en av alla dessa goda? Men ni behöver inte välja bara en – baka flera om ni vill. Det finns givetvis ingen gräns på antal kladdkakor vi får baka. Sedan kommer jag att i vanlig ordning reposta samtliga av era bilder på min instagram på söndag. Så roligt!

Vi använder samma hashtag under alla omgångar av veckans bakverk! Alltså #veckansbakverk1. Många blev fundersamma om det inte skulle vara ”veckansbakverk6” förra gången iom att det var omgång nummer 6. Men jag tycker det är roligt om alla era bakverk från samtliga veckor hamnar under samma hashtag, så därför kör vi veckansbakverk1. Om inte ”Veckansbakverk” hade varit fullt av andra inlägg så hade jag såklart använt det ordet. Men nu var det upptaget så därför fick det bli en etta bakom.

 

Glöm inte att publicera era bilder på Instagram där ni taggar:

#veckansbakverk1 #bakamedfrida & @bakamedfrida

Ni hittar mig HÄR på instagram! 

Lycka till med veckans bakverk! Jag ser så mycket fram emot att få se era kladdkakor! ♥

Subscribe
Notify of
guest
3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anne-Li
Anne-Li
1 year ago

Hej, jag undrar hur du får din vaniljkräm så gul? Jag ska bjuda på din prinsesstårta imorgon när det är kalas för min 15-åring och har kokat din kräm två dagar på raken men min blev inte alls så gul. Istället för två kastruller och sil så använde jag en bunke och plockade bara upp vaniljstången. Jag bytte ut sylten mot missade skogshallon m lite socker.

fridasbakblogg
fridasbakblogg
Reply to  Anne-Li
1 year ago

Hej! 🙂
Gott! Att min kräm blir gul har att göra med äggulan – jag använder ägg från en bekants frigående höns hemma på gården. De får äta t.ex. gräs och gula blommor vilket gör att gulan blir supergul – och det man då bakar med dessa ägg får en tydligt gul nyans. Oavsett gul kräm eller ej så är ju smaken det viktigaste!! Kram

Anne-Li
Anne-Li
Reply to  fridasbakblogg
1 year ago

Aha….Jo den blev god. Barnen tyckte att den ”man gör med pulver” är godare 😩

citroncheesecake4

Nästa inlägg

Fryst Citroncheesecake

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x